اخبار

طرح قانون مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس به تصویب رسید

طرح قانون مالیات بر عایدی سرمایه در نشست علنی گزارش کمیسیون اقتصادی توسط نمایندگان مجلس بررسی و تصویب شد.

به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، کلیات طرح قانون مالیات بر عایدی سرمایه در جلسه علنی کمیسیون اقتصادی با ۱۳۲ رأی موافق، ۶۰ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در جلسه، به تصویب رسید. احسان خاندوزی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یکی از نمایندگان موافق این طرح، با بیان اینکه اجرای این قانون عامل موثری در افزایش فعالیت‌های تولیدی است و فاصله طبقاتی را کاهش می‌دهد، گفت: نوسانات قیمتی در حوزه مسکن، خودرو، ارز و طلا را نیز مهار می‌کند.

سوداگران و دلالان؛ ناراضیان طرح مالیات بر عایدی سرمایه

احسان خاندوزی، نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه این طرح به ۹۹ درصد جامعه که نیاز مصرفی دارند کمک می‌کند، اضافه کرد: این طرح صرفا برای کسانی است که بیش از حد نیاز، کالا جمع‌آوری کرده‌اند و تنها ناراضیان آن سوداگران و دلالان هستند.

غنی نظری‌خانقاه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با این طرح اظهار کرد: ۸ درصد مالیات بر افزایش ارزش یا مالیات بر سود سرمایه در آمریکا، ۷ درصد در سوئد، ۶ درصد در کره جنوبی و صفر درصد در ایران لحاظ می‌شود.

نماینده مردم اردبیل ضمن اشاره به اینکه قشر معلمان مالیات می‌دهند اما دلالان هیچ مالیاتی نمی‌پردازند، بیان کرد: این طرح از سوداگری، دلالی و رانت‌خواری جلوگیری می‌کند.

وی با بیان این که این طرح می‌تواند مانع احتکار شود، اضافه کرد: مالیات بر عایدی سرمایه، انگیزه تبدیل سرمایه به موارد مولد به جای غیرمولد را افزایش می‌دهد و ضمن افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری، سهم مهمی در اصلاح منابع مالی دارد که در راستای اصلاح ساختار بودجه خواهد بود.

محمد صفائی دلوئی، نماینده مردم گناباد در مجلس که از دیگر موافقان این طرح بود، با اشاره به اینکه نظام مالیاتی با در نظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر عملکرد در حال تنبیه تولیدکننده است، گفت: سوداگران هیچ مالیاتی پرداخت نمی‌کنند که موجب افزایش فاصله طبقاتی و فقر شده است.

این طرح باعث سوق دادن سرمایه به سمت تولید می‌شود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: برخی افراد ۷۰۰ خانه دارند و یا در جریان ثبت‌نام خودرو بیش از ۶ هزار خودرو ثبت‌نام کردند و میلیاردها تومان در جریان آن سود کردند اما یک ریال نیز مالیات نمی‌دهند. لذا این طرح باعث سوق دادن سرمایه به سمت تولید خواهد شد و ایران را به سمت افزایش تولید می‌برد.

عبدالعلی رحیمی مظفری، دبیر کمیسیون انرژی مجلس، از مخالفان این طرح، اظهار کرد: اگر قرار است طرح مالیات بر عایدی سرمایه، سرمایه‌ای را از بخش‌های اراضی کشاورزی و مسکونی، خودرو و باغ شهرها به سمت تولید هدایت کند، باید محل مصرف آن مشخص باشد.

نماینده مردم سروستان در مجلس با بیان این که افزایش روزانه مالیات‌ها مشکلات موجود در زمینه خودرو و مسکن را برطرف نمی‌کند، تصریح کرد: مگر چه میزان از سرمایه مردم در بخش خودرو سرمایه گذاری شده است. این طرح نه تنها مانع از حرکت نقدینگی به سمت بخش‌های مسکن و خودرو نمی‌شود، بلکه قیمت آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: با وضع مالیات‌های مختل که فشار آن بر مردم وارد می‌شود و مجددا تورم تولید می‌کند، نمی‌توان نقدینگی را کنترل کرد و کلیات طرح مذکور پاسخگوی مطالب مطرح شده نیست.

محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هئیت رئیسه مجلس، از مخالفان این طرح گفت: طی سال‌های اخیر برخی قصد داشتند مجوز دریافت مالیات بر عایدی سرمایه را از مجلس بگیرند تا به امروز در این زمینه موفق نبودند.

مالیات بر عایدی سرمایه در کشوری که با تحریم و تورم درگیر است اثرات منفی دارد

فرهنگی با بیان اینکه دولت موضوع مالیات بر عایدی سرمایه را به اسم طرح آورده تا اگر آسیبی داشته باشد به مجلس برگردد، اظهار کرد: مالیات بر عایدی سرمایه در کشورهایی که اقتصاد با ثبات دارند، تاثیر خوبی دارد اما در کشوری که با تحریم و تورم درگیر است اثرات منفی به بار می‌آورد.

نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به اینکه کشورهای اجرا کننده مالیات بر عایدی سرمایه هیچ کدام با تحریم و تورم شدید مواجه نیستند، اظهار کرد: آوردن الفاظی مانند سوداگری باعث نادیده گرفتن فشار مضاعف بر مردم نمی شود. این طرح افزایش قیمت خودرو، طلا و ارز را به همراه دارد.

فشار بر سرمایه‌گذاران داخلی باعث می‌شود تا سرمایه را به کشورهای دیگر ببرند

حجت الاسلام حسن نوروزی، نماینده مردم رباط کریم، در مخالفت با طرح مالیات بر عایدی سرمایه، گفت: چرا کمیسیون اقتصادی بر روی وظایف اصلی متمرکز نمی شود. ۴۲ سال از انقلاب می گذرد چه اقدامی در خصوص بانک بدون ربا و بانکداری اسلامی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه اگر در زمینه اخذ مالیات از کشورهای سرمایه‌داری الگوبرداری می‌شود، باید دانست سود تسهیلات تولید در این گونه کشورها ۰.۵ درصد است، تصریح کرد: در ایران از تولیدکنندگان حدود ۳۰ درصد سود تسهیلات دریافت می‌شود.

نوروزی با اشاره به این که در یک سال گذشته فشارها بر روی اخذ مالیات متمرکز شده است، اظهار کرد: فشار بر سرمایه‌گذاران داخلی باعث می‌شود تا سرمایه را به کشورهایی مانند ترکیه و ترکمنستان ببرند که از آن‌ها هیچ گونه مالیاتی دریافت نمی‌شود.

نماینده مردم رباط کریم در مجلس بیان کرد: چرا در زمینه موضوعاتی مانند اقتصاد مقاومتی، فعال‌سازی کلیه امکانات و منابع مالی، محور قرار دادن رشد بهره‌وری در اقتصاد، سهم‌بری عادلانه عوامل در زنجیره تولید، حمایت همه جانبه از صادرات کالاها و ارزش افزوده، تسهیل مقررات و گسترش مشوق‌های لازم و افزایش صادرات برق، گاز و پتروشیمی اقدام نمی‌شود.

منبع
بورس پرس

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا