اخبار

نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص از ایمیدرو و ایدرو موافقت کردند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۵۳ رای موافق با تحقیق و تفحص از شرکت‌های ایمیدرو و ایدرو در حوزه فولاد موافقت کردند.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز، ۴ مرداد ۱۴۰۱، با تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت‌های ایمیدرو و ایدرو در حوزه فولاد با ۱۵۳ رای موافق، ۵۲ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

مصطفی طاهری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در تشریح گزارش کمیسیون گفت: این تحقیق و تفحص تجمیع شده‌ی سه تقاضای تحقیق و تفحص از جانب نمایندگان بوده که طرفین محورهای تحقیق و تفحص را در کمیسیون مطرح و کمیسیون نظر خود را در قالب این گزارش ارائه کرد.

وی گزارش کمیسیون متبوعش را بدین شرح قرائت کرد:

بر این اساس بازگشت به نامه‌های شماره ۶۰۷۱۹۵ مورخ  ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ و ۵۷۷۶۱۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ و  ۱۶۴۵۱۹۵ مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۱۶، موضوع تقاضاهای جناب آقای علی بابائی‌کارنامی، نماینده محترم ساری و میان دور مبنی بر تحقیق و تفحص از «عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و صنایع فولاد و خودرو وابسته به ایمیدرو و ایدرو» و جناب آقای محمدرضا صباغیان، نماینده محترم مهریز، بافق، ابرکوه، خاتم و بهاباد مبنی بر تحقیق و تفحص از «عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)  و کلیه شرکت‌های وابسته» و آقای احسان ارکانی نماینده محترم نیشابور، فیروزه و زبرخان مبنی بر تحقیق و تفحص از «عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو)» به استحضار می‌رساند:

ضمناً با توجه به تشابه عناوین تحقیق و تفحص‌ها، گزارش ادغام آن با محورهای زیر ارسال می‌شود.

محورهای تحقیق و تفحص:

  • ۱. رسیدگی به عملکرد ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی
  • ۲. بررسی طرح‌های توسعه‌ای ایمیدرو و دارا بودن یا نبودن توجیه فنی، اقتصادی و کارشناسی این طرح‌ها و همچنین میزان تاثیرگذاری طرح‌های اجرا شده تاکنون بر بهره‌وری و سودآوری این شرکت‌ها
  • ۳. بررسی نحوه، علت و شرایط واگذاری کلیه صنایع و معادن وابسته به ایمیدرو به بخش خصوصی و غیردولتی
  • ۴. بررسی میزان انطباق شرایط احراز اعضای هیئت مدیره‌ها و مدیران عامل و سایر مدیران در ستاد مرکزی و شرکت‌های ایمیدرو با ضوابط و شرایط عمومی و اختصاصی انتصابات و ارزیابی میزان کارآمدی آنان در راستای اهداف سازمانی
  • ۵. بررسی میزان بهره‌وری نیروی انسانی و نحوه جذب و استخدام در ستاد و کلیه شرکت‌های وابسته به ایمیدرو
  • ۶. تحقیق درخصوص تاثیر و سهم سازمان ایمیدرو و شرکت‌های وابسته در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و جهش تولید
  • ۷. توجه به مناطق محروم، اشتغال‌زایی و پایبندی به حقوق جوامع محلی و حفظ و صیانت از محیط زیست، میراث فرهنگی و منابع تجدیدناپذیر و حقوق نسل‌های آینده از ارزش‌های مصوب سازمان ایمیدرو است. چقدر این ارزش‌ها رعایت شده است؟
  • ۸. دلیل فاصله قیمتی بین قیمت بازار و قیمت کارخانه در صنعت مس و آلومینیوم
  • ۹. نحوه انتصابات بخصوص استفاده از مدیران بازنشسته محکومین اقتصادی
  • ۱۰. رسیدگی به عملکرد ایمیدرو در صدور مجوز به معادن و ایجاد واحدهای صنایع جواز معدنی
  • ۱۱. رسیدگی به عملکرد ایمیدرو در خصوص چگونگی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی
  • ۱۲. رسیدگی به عملکرد شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در جهت حفظ و حراست آنومالی‌های مکشوفه شرکت سنگ‌آهن مرکزی
  • ۱۳. رسیدگی به عملکرد شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در حوزه نحوه واگذاری بخشی از فعالیت‌های خود به بخش خصوصی
  • ۱۴. رسیدگی به عملکرد ایمیدرو و علی‌الخصوص شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در جهت اجرای صحیح حقوق کاشف معادن وفق مواد ۸ و ۹ قانون.

تحقیق و تفحص نباید از سوی کمیسیون صنایع و معادن رد می‌شد

محمدرضا صباغیان‌بافقی، نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه در مجلس شورای اسلامی درباره تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت‌های ایمیدرو و ایدرو در حوزه فولاد، گفت: تحقیق و تفحص نباید از سوی کمیسیون صنایع و معادن رد می‌شد؛ زیرا این اقدام می‌تواند موجب برطرف شدن ایرادات در دو مجموعه مذکور شود.

صباغیان‌بافقی با اشاره به اینکه رسیدگی به عملکرد ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی دارای اهمیت است، اظهار کرد:  بررسی طرح‌های توسعه‌ای ایمیدرو و دارا بودن یا نبودن توجیه فنی، اقتصادی و کارشناسی این طرح‌ها و همچنین میزان تاثیرگذاری طرح‌های اجرا شده تاکنون بر بهره‌وری و سودآوری این شرکت‌ها نیز از دیگر موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.

این نماینده مجلس تصریح کرد: بررسی نحوه، علت و شرایط واگذاری کلیه صنایع و معادن وابسته به ایمیدرو به بخش خصوصی و غیردولتی و همچنین بررسی میزان انطباق شرایط احراز اعضای هیئت مدیره‌ها و مدیران عامل و سایر مدیران در ستاد مرکزی و شرکت‌های ایمیدرو با ضوابط و شرایط عمومی و اختصاصی انتصابات و ارزیابی میزان کارآمدی آنان در راستای اهداف سازمانی از دیگر موضوعاتی است که در محور تحقیق و تفحص مورد تاکید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بررسی میزان بهره‌وری نیروی انسانی و نحوه جذب و استخدام در ستاد و کلیه شرکت‌های وابسته به ایمیدرو نیز امری قابل تامل است.

ایمیدرو با هدف‌گذاری‌ها برای تبدیل به مجموعه تسهیل‌گر فاصله زیادی دارد

احسان ارکانی، نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایمیدرو یکی از شرکت‌های بزرگ هلدینگ دولتی در بخش معادن بوده و در حوزه‌های مس، سیمان، مواد معدنی و … فعالیت می‌کند، گفت: براساس چشم‌انداز پیش‌بینی شده، این مجموعه باید در سال ۱۴۰۱ به یک مجموعه بزرگ و سازمان توسعه دهنده و تسهیل‌گر بخش معادن ایران تبدیل می‌شد اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که با این هدف‌گذاری فاصله زیادی داریم.

ارکانی اظهار کرد: براین اساس تقاضای تحقیق و تفحص از ایمیدرو و ایدرو و شرکت‌های تابعه طی سه سال اخیر ارائه شده است؛ در این میان جای این سوال وجود دارد که چرا کمیسیون صنایع این تقاضا را رد کرد اما به موضوعاتی کم اهمیت تر رأی مثبت داده است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: با این تحقیق و تفحص نسبت به حیات خلوت و تاریکخانه‌ای که در این حوزه وجود دارد روشنگری صورت خواهد گرفت و موضوعاتی مانند میزان دارایی، سود خالص سالانه، میزان فروش، سرمایه‌گذاری، نحوه انتصابات، نحوه جذب و حتی استخدام در شرکت‌های وابسته مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

منبع
خانه ملت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا