اخبار

مذاکرات احیای برجام ۶ دی از سرگرفته می‌شود

معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار توییتی اعلام کرد که مذاکرات احیای برجام از روز دوشنبه، ۶ دی ماه سال جاری (۲۷ دسامبر ۲۰۲۱) از سرگرفته می‌شود.

به گزارش توان تحلیل، انریکه مورا بناونته، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام با انتشار توییتی در صفحه شخصی خود اعلام کرد که مذاکرات وین از دوشنبه ٢٧ دسامبر ۲۰۲۱ (ششم دی ماه سال جاری) از سر گرفته می‌شود. کمیسیون مشترک برجام برای گفت‌وگو و تعیین راه پیش‌رو تشکیل جلسه خواهد داد.

مهم است که سرعت مسائل کلیدی باقی‌مانده افزایش یابد و با همکاری نزدیک با آمریکا پیش برویم. به دور هشتم خوش آمدید.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش خود آورده است که میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات اعلام کرده است که به‌ طور معمول رایج نیست که به کارهای جدی در فاصله کریسمس تا سال نو میلادی پرداخته شود و تعیین این تاریخ نشانه‌ای از آن است که همه مذاکره‌کنندگان خواستار تلف نشدن زمان هستند و هدفشان احیای سریع برجام است.

یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، پس از دیدار با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا در تغییر موضعی تاکتیکی در خصوص برنامه هسته‌‌‌ای ایران که احتمالا با هدف کاهش فاصله دیدگاه برجامی تل‌‌‌آویو-واشنگتن است، گفت: ما هیچ مشکلی با توافق نداریم. توافق خوب، چیز خوبی است.

لاپید پس از این دیدار، ضمن عقب‌‌‌نشینی از مواضع سرسختانه اسرائیل در قبال برنامه هسته‌‌‌ای ایران، ‌‌‌سه گزینه را برای آینده این گفت‌وگوها برشمرد که عبارتند از: نخست توافق هسته‌‌‌ای قوی، دوم عدم‌ توافق و تشدید تحریم‌‌‌ها و سوم معامله بد.

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که ایالات‌متحده و شرکایش در حال بحث در مورد تعیین چارچوب زمانی برای پایان دیپلماسی هسته‌‌‌ای با ایران هستند. مذاکرات فعلی با تهران ممکن است ظرف چند هفته به پایان برسد.

وی ادامه داد: ما به صورت عمومی در مورد این موعد مقرر صحبت نمی‌‌‌کنیم، اما می‌توانم به شما بگویم که در پشت درهای بسته درباره چارچوب‌‌‌های زمانی صحبت می‌‌‌کنیم و این مهلت، طولانی نیست.

سالیوان اعلام کرد که این ضرب‌‌‌الاجل تنها چند هفته است. سالیوان در دیدار با نفتالی بنت، نخست‌‌‌وزیر اسرائیل هم گفت که ایالات متحده و اسرائیل درگیر «مذاکره حساس» برای ایجاد استراتژی امنیتی مشترک هستند.

مشاور امنیت ملی آمریکا بار دیگر تاکید کرد که دیپلماسی، بازدارندگی و فشار بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌‌‌ای است.

منبع
دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا