اخبار

با تاسیس بانک تسویه مشکل پرداخت سود مجامع از طریق سجام برای ناشران حل می‌شود

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار طی یک گفت‌وگوی تلویزیونی، راه حل مشکل پرداخت سود مجامع از طریق سجام را تاسیس بانک تسویه دانست.

به گزارش توان تحلیل، محسن انصاری مهیاری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگوی تلویزیون با اخبار نیمروزی شبکه یک سیما، طی اظهاراتی گفت که ناشران اوراق بهادار به دو دلیل اصلی از پرداخت سود مجامع سالانه از طریق سامانه سجام استقبال نمی‌کنند که راه حل این موضوع در تأسیس بانک تسویه است. وی در همین رابطه گفت: بانکی‌ها و برخی دیگر از ناشران که سهامداران عمده آنها بانک‌ها هستند، مایل هستند این پول و سود نقدی در مجموعه خود آنها رسوب یا به گردش درآید.

انصاری مهیاری ادامه داد: برای پرداخت سود از طریق سپرده‌گذاری، ناشر به ازای هر سهامدار باید مبلغ ۲۵۰ تومان به شرکت سپرده گذاری مرکزی پرداخت کند که این عدد مصوب ۵ سال گذشته بوده و تاکنون افزایش نیافته اما پرداخت همین مبلغ برای برخی از ناشران به عنوان دلیل عدم استقبال ذکر شده است.

وی ضمن این که تراکنش‌های بانکی و کامزدها را یکی از موانع اصلی برای اجرای کامل این موضوع دانست، اظهار کرد: اگر ناشران بخواهند خود سود مجامع را پرداخت کنند، هزینه‌ها بیشتر از این خواهد شد. علاوه بر اینکه حرکتی برخلاف تسهیل کار سهامداران که اصلی‌ترین عامل برای یکسان‌سازی پرداخت سود مجامع است، صورت می‌گیرد.

انصاری مهیاری ادامه داد: مردم مالکان اصلی شرکت‌ها هستند و اعضای هیئت مدیره به نمایندگی از مردم که مالکان شرکت‌ها هستند، در شرکت‌ها مشغول به کار هستند. بنابراین باید در راستای منافع سهامداران قدم بردارند.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در راستای تسهیل امور سهامداران، هیئت مدیره ناشران باید تمام توان خود را به کار گیرد که این مهم به سرانجام برسد و نسبت به این موضوع نباید نگاه سودآوری و منفعت‌طلبانه داشته باشند.

انصاری ادامه داد: سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر متولی بازار سرمایه، جلسات خوبی طی روزهای اخیر با بانک مرکزی داشته که توافق هایی خوبی در این خصوص به دست آمده است. اگر شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه بتواند به عنوان بانک، مجوز تاسیس بانک تسویه را اخذ کند و به عنوان عضو مورد اعتماد در سامانه تسویه ناخالص آنی یا اتاق پایاپای پذیرفته شود، هم میزان تراکنش‌ها بالا می رود و هم اینکه هزینه‌ها به تعداد قابل توجهی کاهش می‌یابد که این موضوع می‌تواند به استقبال شرکت‌ها در استفاده از سامانه سجام برای پرداخت سود مجامع منجر شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان اینکه سودها و دریافت و پرداخت‌ها از طریق کارگزاری‌ها انجام شود و در پرتفوی افراد قرار گیرد، وجود دارد، خاطرنشان کرد: این سامانه‌ها هنوز به بلوغ کامل نرسیده است اما هر سامانه فرآیند و عمر مفیدی دارد که بهتر است قبل از پایان عمر مفید خود به فکر راهکار جایگزین برای خود باشد و این موضوع نیز اگر منع قانونی نداشته باشد، قطعاً سازمان بورس از اجرای آن حمایت می‌کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا