اخبار

تغییرات در دستورالعمل بازارگردانی / اختیار صدور مجوز بازارگردانی به بورس و فرابورس رسید

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار از تصویب تغییرات در دستورالعمل بازارگردانی خبر داد و اعلام کرد: صدور مجوز فعالیت بازارگردانی به بورس و فرابورس رسید.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از پایگاه خبری سنا، سیدمهدی پارچینی، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار از تصویب تغییرات در دستورالعمل بازارگردانی خبر داد و گفت: صدور مجوز فعالیت بازارگردانی در اختیار بورس‌ها قرار گرفت. بر این اساس، از این پس، بورس‌ها خود مجوز فعالیت بازارگردانی را به بازارگردان‌ها اعطا می‌کنند.

پارچینی با اشاره به تعیین طبقات نقدشوندگی توسط بورس‌ها، اظهار کرد: براساس این دستورالعمل جدید، بورس‌ها برای نمادهای معاملاتی، اقدام به انتشار طبقات نقدشوندگی خواهند کرد و بر اساس شرایط هر طبقه نقدشوندگی، پارامترهای بازارگردانی را به عموم اعلام خواهند کرد.

وی ادامه داد: این موضوع علاوه بر مشخص کردن حداقل تعهدات برای شروع فعالیت بازارگردانی کمک شایانی در انجام مذاکرات میان تامین‌کننده منابع و بازارگردان می‌کند.

تعدیل تعهدات بازارگردان‌ها تغییر سوم دستورالعمل بازارگردانی

مدیر نظارت بر بورس‌ها تعدیل تعهدات بازارگردان‌ها را تغییر سوم دستورالعمل بازارگردانی خواند و بیان کرد: با افزایش سرمایه در یک نماد، بازارگردان‌ها ملزم خواهند بود پارامترهایی که در زمان انعقاد قرارداد تعیین کرده‌اند را متناسب با افزایش سرمایه، تعدیل کنند.

پارچینی با بیان اینکه براساس تغییرات دستورالعمل بازارگردانی، بورس‌ها عملکرد بازارگردان‌‎ها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کنند، عنوان کرد: سقف دریافت کارمزد بازارگردان‌ها از این پس به رتبه‌بندی آنها گره خواهد خورد. بر این اساس، سقف کارمزد قابل دریافت توسط بازارگردان از تامین‌کننده منابع طبق عملکرد آنها تعیین می‌شود. این موضوع، ضمن افزایش رقابت میان بازارگردان‌ها، آنها را تشویق می‌کند تا در کنار بهبود کیفیت فعالیت خود، کارمزد بیشتری را نیز دریافت کنند.

معافیت کارمزد نقل و انتقال

وی با اشاره به اینکه معافیت کارمزد نقل و انتقال، تغییرات دیگر دستورالعمل بازارگردانی است، بیان کرد: دارایی‌هایی که به کد بازارگردان از طریق تامین‌کنندگان منابع یا برعکس، منتقل می‌شود از معافیت کارمزدی برخوردار می‌شود.

مدیر نظارت بر بورس‌ها خاطرنشان کرد: گاهی بازارگردان‌ها با مشکل یا مشکلاتی مواجه می‌شوند یا منابع موجود در دسترس آن‌ها، کفاف تعهدات فعلی را نمی‌دهد. به همین دلیل، اعطای فرصت در بازبینی دستورالعمل بازارگردانی به تصویب رسید.

پارچینی اضافه کرد: بر این اساس، بورس‌ها حداکثر تا ۱۰ روزکاری به بازارگردان‌ها فرصت می‌دهند تا تعهدات خود را حداکثر ۵۰ درصد کاهش دهند تا بتوانند طی فرصت اعطا شده، اقدام به برطرف کردن شرایط غیرعادی خود کنند.

بازارگردان می‌تواند تقاضای برگزاری حراج دهد

مدیر نظارت بر بورس‌ها با بیان اینکه تقاضای برگزاری حراج، جزء هفتمین تغییرات دستورالعمل بازارگردانی است، اظهار کرد: اگر نمادی با وجود فعالیت بازارگردان، طی ۵ روز متوالی با صف خرید یا فروش مواجه شود، بازارگردان می‌تواند تقاضای برگزاری حراج در دامنه ۴ برابر نوسان عادی سهم، کند. این یک امتیاز بزرگ برای بازارگردان‌هاست تا با این اقدام سهم را سریع‌تر به تعادل برسانند و شرایط نقدشوندگی را برای آن سهم فراهم کنند.

پارچینی بر لزوم حضور بازارگردان در روز رفع گره معاملاتی سهم تاکید کرد و گفت: اگر سهمی مشمول گره معاملاتی شود، بازارگردان یا بازارگردان‌های فعال آن سهم باید در روز رفع گره معاملاتی حضور داشته باشند. این امر به تعادل در سهم و همچنین نقدشوندگی آن کمک می‌کند.

مدیر نظارت بر بورس‌ها بیان کرد: با تغییرات تصویب شده در دستورالعمل بازارگردانی، بورس‌ها به صورت هفتگی موظف به ارزیابی عملکرد بازارگردان‌ها و انتشار آن در درگاه اینترنتی خود هستند. این موضوع، پایش لحظه‌ای، شفافیت و همچنین بهبود کیفیت عملکرد بازارگردان‌ها در پی خواهد داشت.

منبع
سنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا