اخبار

نشست خبری وزیر صمت | فاطمی امین: وضعیت بازار خودرو قابل قبول نیست

وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز یک نشست خبری برگزار کرد و در رابطه با وضعیت بازار خودرو، فولاد، لوازم خانگی، ذخایر معدنی و صادرات توضیح داد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، در حالی که از هفته گذشته شایعاتی مبنی بر استعفای وزیر صمت به گوش می‌رسید، اما امروز رضا فاطمی امین در یک نشست خبری حاضر شد. او در این نشست در رابطه با وضعیت بازار خودرو، فولاد، لوازم خانگی، ذخایر معدنی و صادرات به خبرنگاران توضیحاتی ارائه داد. با توجه به فرجه ۱۰ روزه مجلس به فاطمی‌امین، برخی این نشست را آخرین گفتگوی رسانه‌ای وی در مقام وزارت می‌دانند.

وزیر صمت در ابتدای این نشست خبری گفت: وقتی قرار است بخش صنعت و معدن مدیریت شود، باید ساز و کارها تغییر کند. مهم‌ترین مأموریت ما در دوره جدید رفتن به سمت ساز و کار نوینی است که ظرفیت‌ها و منابع موجود بهینه شوند. اما باید توجه داشت که اصلاح ساختاری سخت است و در شرایط ناپایدار کنونی سخت‌تر. پنج سال است که تورم بالای ۳۰ درصد قرار دارد. زمانی که قرار است ساز و کار جدید استقرار یابد عدم آشنایی بخشی از ماجراست؛ متأسفانه منافع عده‌ای در ساز و کار جدید به خطر می‌افتد و در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند.

وزیر صمت با اشاره به مسائل موجود در اقتصاد داخلی کشور، ادامه داد: در حوزه سرمایه‌گذاری شاهد یک عدم توازن در طول زنجیره‌ها هستیم، به عنوان مثال در خودروسازی بالای سه میلیون دستگاه ظرفیت مونتاژ وجود دارد، اما ظرفیت‌ها در حوزه رنگ و موتور کمتر است.

وی اضافه کرد: در صنعت برق، کمبود برق در تابستان و در مقابل کمبود گاز در زمستان داریم، بر این اساس ظرفیت‌های تولید وجود دارد اما محدودیت‌هایی در منابع و زیرساخت‌ها است.

فاطمی‌امین همچنین به ناترازی در شهرها و مناطق اشاره کرد و یادآور شد: امروز با شهری همچون اشتهارد در کشور مواجهیم که ۴۰ هزار فرصت شغلی در آن تعریف شده، اما ساکنان این شهر تنها ۱۰ درصد فرصت‌ها را در اختیار دارند.

فاطمی امین اظهار داشت: ناترازی همچنین  سودها و ارزش افزوده محصولات وجود دارد، به طوری که برخی صنایع پتروشیمی ۱۰۰ درصد سود داشته و برخی محصولات لوازم خانگی تنها هشت درصد سود دارند.

وزیر صمت تصریح کرد: در سال‌های معماری مناسب صنعتی نداشته‌ایم با وجود صرف وقت و سرمایه گذاری زیاد، اما به نتیجه مطلوبی هم نرسیدیم و این وضعیت اقتصاد ایران را به طور خاص بخش صنعت، معدن و تجارت است.

وی ادامه داد: ادامه وضع موجود به معنای ادامه مشکلات است و بر این اساس مهمترین ماموریتی که برای خود تعریف کردیم حرکت به سمت سازهای نوین به منظور استفاده بهینه از ظرفیت ها و منابع موجود است.

طراحی نقشه راه صنعت خودرو

وی از طراحی نقشه راهی در صنعت خودرو خبر داد و گفت: در نخستین گام به دنبال رسیدن به یک ثبات در تولید خودرو بودیم که اکنون ایران خودرو با تولید روزانه ۲ هزار و ۶۰۰ دستگاه و سایپا با روزانه یک‌هزار و ۸۰۰ دستگاه تولید، این ثبات را حاصل کرده‌اند.

فاطمی امین بیان داشت: پلتفرم‌های خوبی در صنعت خودرو وجود ندارد و به همین دلیل موضوع تغییر پلتفرم‌ها در دستور کار است، به طوری که امسال علاوه بر افزایش تولید ۵۰ درصدی نسبت به سال گذشته، پلتفرم ها تغییر کرده و خودروهای هم‌چون تارا و شاهین که شکایت‌های کمتری از آنها وجود دارد به تعداد چهار برابر سال گذشته تولید خواهند شد.

وی تاکید کرد: فعال کردن سیستم تماس اضطراری روی خودروها به طوری که در زمان تصادفات هر خودرو فعال شده و اطلاعاتی به اورژانس و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان می‌دهد در محصولات جدید عرضه خواهد شد.

افزایش ۳۶ درصدی تحویل خودرو در بهار امسال

وزیر صمت اظهار داشت: وضعیت صنعت خودرو قابل قبول نیست اما روند قابل قبولی دارد، به عنوان مثال تعداد خودروهای ناقص کف پارکینگ‌ها در پایان بهار پارسال ۱۴۳ هزار دستگاه بود اما با کاهش ۷۰ درصدی امروز به کمتر از سال ۴۲ هزار دستگاه رسیده است.

وی گفت: در سه ماه نخست سال جاری تعداد ۲۴۶ هزار خودرو تحویل داده شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۳۶ درصدی همراه شده است.

رشد ۴۰ درصدی صادرات در بهار امسال

فاطمی امین همچنین خاطرنشان کرد: در بهار امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۰ درصد صادرات کشور افزایش یافته است و تراز تجاری به اندازه ۶۰۰ میلیون دلار مثبت است.

وی خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹  نیز ۴۰ درصد رشد صادرات به ثبت رسیده بود.

وزیر صمت یادآور شد: از حدود ۴۸ میلیارد دلار صادرات انجام شده در سال گذشته، بین ۷ تا ۸ میلیارد دلار فولاد خام بود، اما امسال در نظر داریم ترکیب صادرات به خصوص به سمت کالاهای دانش‌بنیان تغییر کند.

وی گفت: یکی از برنامه ها اتصال هر استان ایران به استانی در دیگر کشورها است، به طور نمونه استان اصفهان به سن پترزبورگ روسیه متصل خواهد شد.

تدوین ترازنامه ذخایر معدنی برای نخستین بار

فاطمی امین خاطرنشان کرد: امسال تدوین ترازنامه ذخایر معدنی برای نخستین بار در دستور کار است که مشخص‌کننده میزان اکتشافات، میزان بهره‌برداری از منابع معدنی و در مجموع شفاف‌کننده ذخایر معدنی است.

وی همچنین از واگذاری بخشی از معادن کشور به عموم مردم خبر داد که برای نخستین بار در معدن “جانجا” استان سیستان و بلوچستان در سال گذشته اجرایی شد.

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا