اخبار

کلاهبرداران بورسی چطور از سهامداران تازه‌کار کلاهبرداری می‌کنند؟

رئیس پلیس امنیت اقتصادی ضمن معرفی و تشریح روش‌های کلاهبرداران بورسی ، از افزایش جرائم مرتبط با بازار سهام خبر داد.

به گزارش اخبار بورس، به نقل از خبرگزاری فارس، سرهنگ حسن پورسنایی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی، در رابطه با جرائم بورسی که در فضای مجازی اتفاق می‌افتد، طی یادداشتی نوشت: در سال‌های اخیر و پس از توسعه بهره‌برداری روزافزون از شبکه‌های مجازی، گروه‌های متعددی شکل گرفته‌اند که با تشویق سودهای کوتاه‌مدت و ترغیب سهامداران تازه‌کار به خرید یا فروش سهام مورد نظر با منافع سهامداران بازی کرده و سودهای کلانی برده‌اند.

پورسنایی در ادامه‌ی یادداشت خود نوشت: این امر از اواخر سال گذشته تا مرداد سال جاری که شاخص بازارسرمایه رشدی چشمگیر داشت، به اوج رسید. در حال حاضر پس از افت قابل توجه شاخص از مرداد تا آذر، طی هفته‌های اخیر همزمان با روند رشد بازار سرمایه، جرائم و کلاهبرداری با عناوین فعالیت‌های بورسی نیز در فضای مجازی جان دوباره‌ای گرفته است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی در رابطه با کلاهبرداران بورسی و روش‌های آن‌ها نیز توضیح داد: استفاده از اطلاعات نهانی، قیمت‌سازی‌ کاذب، فراهم‌سازی موجبات افشا و انتشار اطلاعات نهانی، معامله براساس اطلاعات نهانی (سیگنال‌فروشی)، اقدامات منجر به ایجاد ظاهری گمراه‌کننده از روند معاملات اوراق بهادار، اغوای اشخاص به انجام معاملات اوراق از هر طریق ممکن و افشای اسرار سرمایه‌گذاران از جمله این جرائم است.

سرهنگ حسن پورسنایی در ادامه تصریح کرد: طبق قانون بازار اوراق بهادار هر شخصی که اقدامات وی منجر به ایجاد ظاهری گمراه‌کننده از روند معاملات اوراق، ایجاد قیمت‌های کاذب یا اغوای اشخاص به انجام معاملات شود، به حبس تعزیری تا پنج سال و جزای نقدی تا پنج برابر سودهای به‌دست‌آمده محکوم خواهد شد.

این مقام انتظامی در ادامه نیز نوشت: مرکز فضای مجازی پلیس امنیت اقتصادی، برابر مأموریت‌های ذاتی و به‌ استناد قانون بازار سرمایه، مبارزه با جرائم یادشده و شناسایی ادمین‌های این کانال‌ها و صفحات را در دستور کار قرار داده است. سودجویان در فضاهای مجازی با گمان اینکه نظارتی در آن وجود ندارد به فریب سرمایه‌گذاران می‌پردازند. غافل از اینکه فضایی قابل‌استنادتر از فضای مجازی وجود ندارد و با ابزارهای موجود می‌توان اقدامات هر فرد را به وی نسبت داد. بنابراین اثبات جرم در فضای مجازی با ابزارهای الکترونیکی موجود مستدل‌تر و محکم‌تر است.

وی در ادامه نیز توضیح داد: این افراد با شایعه‌پراکنی در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی با هدف تشویش اذهان سرمایه‌گذاران در پی جلب منفعت، گمراه‌سازی ذهن مردم و ایجاد محیط امن برای استمرار تخلف هستند.

سرهنگ پورسنایی در ادامه، در توضیحاتی کامل‌تر درباره‌ی کلاهبرداران بورسی، نوشت: روش سودجویان و شیادان در شبکه‌های اجتماعی و فروم های بورسی، سرمایه‌گذاران را به خرید یا فروش سهام خاصی در زمان‌ها و لحظات معین ترغیب می‌کنند. مردم و عموم سهامداران باید آگاه باشند این ترغیب‌ها برنامه‌ریزی‌شده و پس از برآورده‌شدن منفعتی از پیش تعیین‌شده، صف‌های خرید و فروش فرو می‌ریزد و به‌ جز ترغیب‌کنندگان و چند نفر دیگر بقیه زیان می‌کنند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی در پایان نوشت: لذا باید سهامداران از دنباله‌روی و اعتماد به ابراز نظرهای سوداگرانه در شبکه‌های اجتماعی و فروم های اینترنتی فعال در زمینه خرید و فروش و مشاوره سرمایه‌گذاری بدون مجوز پرهیز کنند و بهترین راه مقابله با این اقدامات متقلبانه و مجرمانه سودجویان در فضاهای مجازی، پیروی نکردن سهامداران از آن‌ها است.

منبع
فارس

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا