آموزشویدئو

چرا باید به ترکیب سهامداران یک سهم دقت کنیم؟

یکی از مواردی که در شناخت وضعیت سهام یک شرکت دارای اهمیت است، سهامداران و همچنین ترکیب سهامداران آن است. در این مطلب تمرکز ما بر سهامداران بالای یک درصد از شرکت است که آن دسته از سهامدارانی هستند که مالکیت بیش از یک درصد کل سهام شرکت را دارا باشند. این سهامداران به طور کلی یا دارای کد حقیقی هستند یا کد حقوقی.

دارندگان کدهای حقیقی، افراد خرد و حقیقی هستند که در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند و اکثر آن‌ها با دید سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و حداکثر میان‌مدت سهام شرکت‌ها را خریداری می‌کنند. هدف این گروه از خرید سهام یک شرکت، استفاده از نوسانات قیمت سهم است.

کدهای حقوقی اما مربوط به اشخاص حقوقی است که از خرید سهام یک شرکت، اهداف بلندمدت را دنبال می‌کنند و برای مثال، قصد حضور در هیئت مدیره یک شرکت، تاثیرگذاری در تصمیماتی که توسط شرکت‌ها اتخاذ می‌گردد، حضور در مجامع شرکت‌ها و پیگیری این قبیل استراتژی‌ها را دارند.

بنابراین استراتژی‌های سهامداران حقوقی و حقیقی در بازار سرمایه با هم کاملا متفاوت است. سهامداران حقیقی حین خرید یک سهم بایستی به تغییرات میزان سهام سهامداران حقوقی توجه کنند اما نباید خرید و فروش سهامداران حقوقی را ملاک خود قرار دهند، چرا که هدف و استراتژی سهامداران حقوقی از خرید یک سهام، کاملا با هدف سهامداران حقیقی فرق دارد و هیچ سهامدار حقوقی‌ای با دید خرید یک الی دو روزه و به طور کل کوتاه‌مدت، سهامدار یک شرکت نمی‌شود.

نحوه دسترسی به ترکیب سهامداران یک شرکت

 در سایت tsetmc.com از منوی بالایی صفحه، با کلیک بر روی بخش سهامداران، به لیست سهامداران عمده شرکت که بالای یک درصد از سهام آن شرکت را در اختیار دارند، دست خواهید یافت.

لیست سهامداران شرکت‌ها چه کاربردی دارد؟

در مقایسه لیست سهامداران شرکت‌ها مشاهده می‌شود که در ترکیب سهامداران برخی از آن‌ها حضور حقیقی‌ها و در برخی دیگر حضور حقوقی‌ها پررنگ‌تر است.

معمولا شرکت‌هایی که سهامداران حقوقی، لیست سهامداران بالای یک درصد آن‌ها را تشکیل می‌دهند، شرکت‌هایی هستند که حرکاتشان در بازار سرمایه، حرکت‌های آرام‌تری است و نباید از آن‌ها انتظار حرکت‌های شارپی داشته باشیم چون چون در حرکت‌‌های صعودی با استراتژی‌‌های مختلف، سهامدار حقوقی میزان عرضه در بازار را بیشتر می‌‌کند و در واقع قیمت سهم را رقیق می‌‌کند.

اما شرکت‌هایی که سهامداران حقیقی اکثر سهامداران بالای یک درصد آن‌ها را تشکیل می‌دهند، گرچه در حرکت‌های صعودی زمانی که یک محرک قیمتی ایجاد می‌شود، سهم ممکن است با سرعت بهتری رو به بالا حرکت کند اما زمانی که همین سهامداران حقیقی به صورت دسته جمعی، سهامشان را در بازار رها کنند و از شرکت خارج شوند، سهام بسیار زیادی از شرکت در بازار پخش می‌گردد و احتمال افت قیمت، بالا رفتن عرضه و این که سهام شرکت را به راحتی نتوان به فروش رساند وجود دارد.

به همین دلایل توصیه می‌شود که در هنگام خرید سهام، سهامی بخرید که لیست سهامدارانش ترکیبی متناسب از سهامداران حقیقی و سهامداران حقوقی باشد که مزایای هر دو حالت را دارا باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا