اخبار

تولید فولاد در دو ماهه نخست ۱۴۰۱ افزایش یافت

بررسی‌های آمار مربوط به تولید و مصرف محصولات فولادی نشان می‌دهد که تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ تولید فولاد افزایش یافته و بیشترین میزان مصرف فولاد در داخل کشور بوده است.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری مهر، بررسی‌های آمار مربوط به تولید و مصرف محصولات فولادی نشان می‌دهد که در تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ بالغ بر ۵ میلیون و ۸۸۵ هزار تن شمش فولادی (اسلب، بیلت و بلوم) تولید شده که از این میزان ۳ میلیون و ۴۱۳ هزار تن آن مختص بیلت‌ و بلوم و ۲ میلیون و ۴۷۲ هزار تن مختص اسلب بوده است. به این ترتیب در این بخش شاهد رشد ۲ درصدی تولید بیلت و بلوم و ۹ درصدی اسلب نسبت به مدت مشابه پارسال هستیم.

افزایش مصرف ظاهری اسلب و کاهش بیلت و بلوم

همچنین از ۵ میلیون و ۸۸۵ هزار تن شمش (اسلب، بیلت و بلوم) تولید شده، ۴ میلیون و ۸۱۹ هزار تن توسط مصرف‌کنندگان داخلی خریداری شده است که به این ترتیب در دو ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال مصرف ظاهری اسلب ۱۵ درصد افزایش و بیلت و بلوم ۴ درصد کاهش یافته است.

در این مدت یک میلیون و ۶۶ هزار تن شمش (اسلب، بیلت و بلوم) صادر شده که در مقایسه با ۲ ماه پارسال در بخش بیلت و بلوم ۲۹ درصد رشد و در بخش اسلب ۲۸ درصد کاهش را شاهد بوده‌ایم.

میزان تولید فولاد تا اردیبهشت ۱۴۰۱
جزئیات تولید آهن اسفنجی، فولاد میانی و کل محصولات فولادی در ۲ ماه نخست سال ۱۴۰۱
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

در بخش کل مقاطع فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی و سایر مقاطع) نیز شاهد تولید ۲ میلیون و ۲۸ هزار تن محصول بودیم که نسبت به ۲ ماهه پارسال با رشد ۴ درصدی مواجه بوده است.

به صورت جزئی‌تر، از این میزان ۲۱۲ هزار تن مربوط به تیرآهن، یک میلیون و ۶۵۹ هزار تن مربوط به میلگرد و ۱۵۷ هزار تن مربوط به ناودانی، نبشی و سایر مقاطع می‌شود. در این بخش نیز تولید تیرآهن، میلگرد و ناودانی، نبشی و سایر مقاطع به ترتیب با رشد ۳، ۴ و ۳ درصدی مواجه بوده است.

افزایش ۱۵ درصدی تولید مقاطع فولادی

همچنین از ۲ میلیون و ۲۸ هزار تن مقاطع فولادی تولید شده در دو ماه نخست امسال، یک میلیون و ۷۳۹ هزار تن آن در داخل مصرف شده است که افزایش ۱۵ درصدی را نسبت به ۲ ماهه پارسال نشان می‌دهد.

از میزان کل مقاطع طویل فولادی مصرفی در ۲ ماه نخست امسال، ۲۰۲ هزار تن سهم تیرآهن، یک میلیون و ۳۹۳ هزار تن سهم میلگرد و ۱۴۴ هزار تن سهم نبشی، ناودانی و… بوده است که به ترتیب میزان مصرف‌ها نسبت به مدت مشابه پارسال برای تیرآهن ۱۲ درصد، برای میلگرد ۱۵ درصد و برای نبشی، ناودانی و… ۲۳ درصد افزایش یافته است.

کاهش ۳۱ درصدی میزان صادرات کل مقاطع طویل فولادی

همچنین میزان صادرات کل مقاطع طویل فولادی در این مدت ۳۰۱ هزار تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاهش ۳۱ درصدی را نشان می‌دهد.

مصرف ظاهری کل مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار) نیز در ۲ ماه نخست امسال نسبت به ۲ ماهه پارسال، ۱۰ درصد بیشتر شده و از بالغ بر یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن به یک میلیون و ۸۳۹ هزار تن رسیده است. میزان صادرات نیز در این بخش ۵۶ هزار تن بوده که در مقایسه با پارسال ۳۷ درصد رشد را نشان می‌دهد.

میزان تولید فولاد
جزئیات مصرف ظاهری فولاد میانی و کل محصولات فولادی در ۲ ماه نخست سال ۱۴۰۱
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

رشد ۱۲ درصدی تولید محصولات فولادی نسبت به مصرف ظاهری

در ۲ ماه نخست امسال تولید محصولات فولادی نیز معادل ۳ میلیون و ۷۹۷ هزار تن ثبت شده که ۳ میلیون و ۵۷۸ تن آن به مصرف داخلی اختصاص یافته است و بدین ترتیب نسبت به مصرف ظاهری آن در ۲ ماه نخست ۱۴۰۰، رشد ۱۲ درصدی مصرف را رقم زده است.

بر اساس این آمار، بیشترین رشد مصرف ظاهری فولادی‌ها در این مقایسه آماری متعلق به آهن اسفنجی است که با افزایش ۱۳ درصدی، در مجموع دو ماهه سال ١۴٠۱ به شش میلیون و ۵۳۷ هزار تن رسیده است. میزان مصرف ظاهری این محصول معدنی در مدت مشابه سال گذشته ۵ میلیون و ۷۶۵ هزار تن ثبت شده است.

منبع
مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا