آموزشویدئو

الگوهای تحلیل تکنیکال؛ ابزارهایی برای تحلیل قیمت

در بازارهای مالی تاریخ تکرار می‌شود. این یکی از اصول اولیه تحلیل تکنیکال است که به ما می‌گوید قیمت‌ها رفتارهای گذشته خود را تکرار می‌کنند. این مساله الگوهایی را ایجاد می‌کند که در تحلیل تکنیکال از آن‌ها برای پیش‌بینی رفتار آینده سهم استفاده می‌شود.

این الگوهای چه انواعی دارند و چه سیگنالی به سهامداران می‌دهند؟

انواع الگوهای تحلیل تکنیکال

در ادامه مباحث آموزشی مربوط به تحلیل تکنیکال، نوبت به آن رسیده است که از الگوهای موجود در این روشِ بررسی سهام هم صحبت کنیم. الگوها در تحلیل تکنیکال به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند که عبارت‌اند از الگوهای ادامه‌دهنده و الگوهای بازگشتی.

الگوهای ادامه‌دهنده

الگوهای ادامه‌دهنده در تحلیل تکنیکال

الگوهای ادامه دهنده در میانه‌های یک روند صعودی یا نزولی ظاهر می‌شوند. در صورتی که چنین الگوهایی را مشاهده کنید، می‌توانید به ادامه‌دار بودن روند قبلی پی ببرید.

به عنوان مثال این‌گونه فرض کنید که قیمت یک سهم از مبلغ ۱۰۰ تومان تا ۲۰۰ تومان رشد کرده است. پس از مشاهده‌ چند نوسان و یک الگوی ادامه‌دهنده می‌توانیم به ادامه‌دار بودن رشد سهم در آینده پی ببریم. یعنی پس از این درجا زدن‌ها و نوسان‌های قیمتی، باید منتظر یک حرکت صعودی در سهم باشیم. این امر خود نشان دهنده فرصت‌های معاملاتی مناسب است.

الگوهای بازگشتی

انواع الگوهای بازگشتی تحلیل تکنیکال

از دیگر الگوهای تحلیل تکنیکال می‌توان الگوهای بازگشتی را نام برد. این الگوها حاکی از آن هستند که روند صعودی یا نزولی سهم رو به پایان است. یعنی اگر در یک سهم شاهد رشد قیمتی بوده‌ایم، اکنون به نقطه پایان نزدیک شده‌ایم. پس احتمالا پس از این نقطه روند تغییر می‌کند.

به طور کلی در این الگوها اگر روند صعودی باشد به نزولی تبدیل می‌شود و اگر نزولی بوده به روند صعودی تغییر پیدا می‌کند. به عنوان مثال زمانی که شاهد رشد سهم هستیم و یک الگوی قیمتی بازگشتی اتفاق می‌افتد، می‌توانیم این احتمال را بدهیم که این روند صعودی رو به پایان خواهد بود.

دسته‌بندی الگوهای تحلیل تکنیکال

الگوهای ادامه‌دهنده و بازگشتی خود به زیرمجموعه‌های دیگری تقسیم می‌شوند. الگوهای ادامه‌دهنده چهار حالت کلی دارند. این چهار حالت عبارت‌اند از: مثلث، مستطیل، پرچم و هم‌چنین سر و شانه‌ معکوس کف در سقف و بالعکس. الگوی مثلث هم خود می‌تواند در چهار حالت افزایشی، کاهشی، متقارن و کنج پدیدار شود.

اما سه حالت کلی الگوهای بازگشتی قیمتی در تحلیل تکنیکال عبارت‌اند از الگوی کف و سقف دوقلو، الگوی کف و سقف سه‌قلو، الگوی سر و شانه معمولی. از این الگوها می‌توان برای تشخیص انتهای روندهای صعودی یا نزولی استفاده کرد.

جمع‌بندی

از منظر تحلیل تکنیکال رفتارهای قیمتی الگوهایی ایجاد می‌کنند که می‌توان آن‌ها را به عنوان سیگنال در نظر گرفت و از آن‌ها در پیش‌بینی رفتارهای آینده قیمت استفاده کرد. این الگوها به طور کلی به دو دسته بازگشتی و ادامه‌دهنده تقسیم می‌شوند. الگوهای ادامه دهنده نشانگر ادامه روند قیمت چه نزولی و چه صعودی هستند و الگوهای بازگشتی نیز نشانه‌ای از پایان روند و تغییر جهت آن هستند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا