اخبار

بانک جهانی: رکود اقتصادی جهان دو برابر رکود اقتصادی دهه ۱۹۷۰ است

بانک جهانی در گزارش جدید خود از وضعیت اقتصادی کشورهای جهان هشدار داد که اقتصاد جهانی با دوره طولانی رشد ضعیف و تورم بالا مواجه است که یادآور دهه ۱۹۷۰ است.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از گاردین، بانک جهانی در گزارش جدید خود از وضعیت اقتصادی کشورهای جهان هشدار داد که اقتصاد جهانی با دوره طولانی رشد ضعیف و تورم بالا مواجه است که یادآور دهه ۱۹۷۰ است؛ زیرا همه‌گیری کرونا و به دنبال آن تهاجم روسیه به اوکراین بر اقتصاد جهان تاثیرگذار بوده است.

در گزارش بانک جهانی آمده است که این بانک پیش‌بینی‌های خود را برای توسعه آینده اقتصاد جهانی در سال جاری را از ۴.۱ درصد مورد انتظار در ژانویه به ۲.۹ درصد تغییر داد.

مالپس: رکود اجتناب‌ناپذیر است

دیوید مالپس (David Malpass)، رئیس بانک جهانی اعلام کرد که جنگ در اوکراین، قرنطینه در چین، اختلالات زنجیره تامین و خطر رکود تورمی، رشد را به خطر انداخته است. رکود در بسیاری از کشورها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

بانک جهانی اعلام کرد که گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهانی (GEP) اولین تلاش سیستماتیک برای مقایسه وضعیت فعلی اقتصاد جهانی با وضعیت رکود تورمی دهه ۱۹۷۰ است.

رکود اقتصادی دو برابر دهه ۱۹۷۰ خواهد بود

بانک جهانی در گزارش خود اعلام کرد که رکود اقتصادی جهان در بازه زمانی سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ را نسبت به بازه زمانی ۱۹۷۶ تا ۱۹۷۹ دو برابر است. همچنین در این گزارش آمده است که بهبود تورم بالا که پس از شوک‌های نفتی در اواسط و اواخر دهه ۱۹۷۰ به وجود آمد، مستلزم افزایش شدید نرخ بهره در غرب بود. تمامی این موارد نقش برجسته‌ای در ایجاد یک رشته بحران مالی در بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه داشتند.

در حالی که همه کشورهای غنی و فقیر تخت تاثیر این رکود اقتصادی قرار خواهند گرفت اما اقتصادهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور آسیب‌پذیرتر هستند. به گفته بانک جهانی سطح درآمد سرانه در کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۲۲، ۵ درصد کمتر از روند پیش‌بینی شده قبل از شیوع ویروس کرونا خواهد بود.

کاهش رشد اقتصادی کشورهای پیشرفته به ۲.۶ درصد

بانک جهانی ماه گذشته ۱۲ میلیارد دلار (۹.۶ میلیارد پوند) برای حمایت از کشورهای در حال توسعه به خاطر قطحی ناشی از جنگ اوکراین اختصاص داد. هچنین از GEP برای درخواست اقدامات قاطعانه جهانی و ملی برای جلوگیری از بدترین پیامدهای جنگ در اوکراین برای اقتصاد جهانی استفاده کرد.

در این گزارش آمده است که رشد کشورهایی که از نظر اقتصادی پیشرفته هستند از ۵.۱ درصد به ۲.۶ درصد در سال جاری کاهش می‌یابد؛ در حالی که رشد در کشورهای نوظهور و در حال توسعه از ۶.۶ درصد به ۳.۴ درصد کاهش خواهد یافت.

تداوم رشد اقتصادی ضعیف در دهه ۲۰۲۰

مالپاس در پیشگفتار خود برای GEP گفت که به دلیل سرمایه‌گذاری ضعیف در بیشتر نقاط جهان، احتمالاً رشد ضعیف در سراسر دهه ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: پس از اینکه کووید۱۹ باعث عمیق‌ترین رکود جهانی از زمان جنگ جهانی دوم شد، اقتصاد جهانی دوباره در خطر است. اما این بار با تورم بالا و رشد کند مواجه است. حتی اگر از رکود جهانی جلوگیری شود، اثرات رکود تورمی ممکن است برای چندین سال ادامه داشته باشد؛ مگر اینکه افزایش عرضه ایجاد شود.

با توجه به جنگ در اوکراین، افزایش تورم و نرخ بهره، بانک جهانی انتظار دارد که رشد اقتصادی در ۲۰۲۲ کاهش یابد. به نظر می‌رسد که چندین سال تورم بیش از متوسط و رشد کمتر از متوسط با عواقب بی‌ثبات‌کننده برای اقتصادهای ضعیف جهانی در پیش است. این رکود جهانی از دهه ۱۹۷۰ بی‌سابقه است.

منبع
Guardian

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا