اخبار

صندوق توسعه ملی به دنبال ورود به بازار سهام است

رئیس صندوق توسعه ملی اعلام کرد که این صندوق به دنبال متنوع سازی سبد سهام خود و سرمایه‌­گذاری در حوزه سهام از طریق صندوق تثبیت بازار سرمایه است.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری تسنیم، مهدی غضنفری رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در پنجمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی-علمی صندوق توسعه ملی که با موضوع مقایسه صندوق توسعه ملی ایران با صندوق ثروت ملی دیگر کشورها برگزار شد، ضمن اشاره به جزئیات طرح‌های آینده‌ی این صندوق در حوزه‌های مختلف و تشریح رویکردهای جدید، اعلام کرد که این صندوق به دنبال متنوع سازی سبد سهام خود و همچنین سرمایه‌­گذاری در حوزه سهام از طریق صندوق تثبیت بازار سرمایه است.

ترسیم خطوط کلی صندوق توسعه ملی در دوره جدید

غضنفری با بیان اینکه تعدادی خطوط کلی برای دوره جدید کار صندوق توسط هیئت عامل ترسیم شده است، اظهار داشت: هم‌راستایی و هم‌افزایی با سیاست‌های اقتصادی دولت سیزدهم در مسیر کنترل تورم، ضمن دستیابی به رشد پایدار از طریق سرمایه گذاری در مگاپروژه‌ها و صیانت از منابع صندوق برخی از این خطوط است که جدیدا مصوبات خوبی از هیئت امنا در همین راستا دریافت کرده‌ایم؛ و همچنین عدم تبدیل ارز به ریال، بازپرداخت ارزی تسهیلات ارزی، مدیریت حساب ها و استقلال از بانک مرکزی از موارد مهمی است که در دوره جدید کار صندوق بر آن تأکید شده است.

وی از تداوم تسهیلات ریالی صندوق در دوره جدید خبر داد و گفت: جذب سرمایه‌گذاری خارجی با اهرم کردن منابع صندوق و سرمایه­‌گذاری، به طور مستقیم یا غیرمستقیم و همکاری با دیگر صندوق‌­ها از جمله صندوق­‌های ثروت ملی اکو از دیگر اهداف ما است.

موافقت هیئت امنا با فعال‌سازی کلیه ابزارهای سرمایه‌گذاری صندوق در داخل و خارج از کشور

وی با ذکر اینکه صندوق‌های موفق دنیا به طور عمده از اصل منابع خود برداشت نمی‌کنند و در بخش بین نسلی باید سرمایه‌گذاری شود بر عدم تبدیل منابع به ریال تاکید کرد و گفت: برخی کشورها برای تعیین مصارف خود با مشکل مواجه هستند ولی مقررات خود را بازبینی و از مداخله دولت‌ها تا حد بسیاری جلوگیری می‌کنند و یا اوزانی برای مصارف خود تعیین می‌کنند.

در ادامه جلسه غضنفری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا صندوق اجازه سرمایه‌گذاری در ابزارهای مشتقه دارد، گفت: انشالله از هیئت امنا اجازه این کار گرفته می‌شود که تمام ابزارهای سرمایه‌گذاری در داخل و خارج از کشور فعال شود.

صندوق توسعه ملی به دنبال ورود به بازار سهام

در این نشست غضنفری در پاسخ به سوالی مبنی بر ساز و کار­های لازم برای امنیت سرمایه‌گذاری منابع صندوق در طرح‌های دولتی، اظهار داشت: در مورد حضور صندوق در پروژه‌ها و بازار سهام، هنوزهیچ نقش مالکیتی و تملک در بازار سهام و صندوق­‌های پروژه‌ای نداریم؛ هر چند در پایان دولت قبل مصوبه‌ای برای کمک صندوق توسعه به صندوق تثبیت بازار سرمایه وجود داشت و هم اکنون به دنبال سرمایه‌گذاری در حوزه سهام از طریق همان صندوق تثبیت بازار سرمایه هستیم که می‌توان گفت این اولین حرکت صندوق برای تملک سهام در بازار سرمایه خواهد بود.

در پایان این نشست حسین عیوضلو عضو هیئت عامل و معاون سرمایه‌گذاری خارجی صندوق توسعه ملی نیزاظهار داشت: در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی، زمینه‌های مناسبی بر اساس مصوبات هیئت امنا صندوق توسعه ملی وجود دارد که به دنبال فعال‌سازی آنها هستیم، هر چند نگرانی­‌هایی در خصوص حضور در بازار­های خارجی وجود دارد که تا حد بسیاری ریسک سیاسی آن توسط صندوق ضمانت صادرات، پوشش داده می‌شود ولی حضور در بازارهای پولی و مالی، نیازمند نظارت‌های فرآیندی است که امیدواریم با دقت کمیته‌های ریسک صندوق، عملیاتی شود.

به دنبال متنوع سازی پرتفوی صندوق هستیم

وی در پاسخ به سوال یکی از شرکت‌کنندگان در نشست، در خصوص پرتفوی صندوق ایران گفت: صندوق توسعه ملی در هیچ طرحی مالک نیست و تملک ندارد و فقط پشتیبانی‌کننده است و در همه حوزه‌های اقتصادی اعم از صادرات، دانش و فناوی و صنعت و معدن، نفت، پتروشیمی و بانک‌ها تسهیلات ارزی و ریالی اعطا کرده است؛ ولی امیدواریم در دوره جدید پرتفوی خود را متنوع کنیم.

غضنفری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر سرمایه‌گذاری صندوق در زیر ساخت‌ها برای افزایش دارایی‌های صندوق توسعه ملی، گفت: بخش اعظم تسهیلات صندوق به بخش زیرساخت انرژی اعم از نفت و گاز و پتروشیمی و آب‌های مرزی بوده است که باید از مدیران قبلی تشکر کرد؛ البته اساسنامه صندوق به مدیران صندوق اجازه خرید سهام و تملک دارایی را نمی‌داد.

وی در خصوص قانون استفاده از حداکثر توان داخلی و ایجاد زیرساخت استفاده از آن در صندوق توضیح داد: درخصوص قانون حداکثر توان تولید داخلی، هدف این است تا جایی که توان داخلی وجود دارد، واردات صورت نگیرد که صندوق به این موضوع بسیار پایبند است، ولی درحال حاضر صندوق راسا سرمایه‌گذاری نمی کند و بانک‌های عامل وظیفه‌ی آمایش سرزمین، رعایت قانون حداکثر و غیره را بر عهده دارند.

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی در رابطه با سوالی مبنی بر میزان سرمایه صندوق در زمان تشکیل و فعلی، گفت: هم اکنون دیوان محاسبات و سازمان بازرسی بر فعالیت‌های صندوق نظارت لحظه‌ای دارند و برخی برداشت‌های خارج از اساسنامه نیز با حکم مقام معظم رهبری و بنا بر شرایط خاص کشور در زمان تحریم و کرونا بوده و اقدامی خلاف مقررات صورت نگرفته است.

منبع
تسنیم

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا