اخبار

شاخص قیمت جهانی فائو در آوریل ۲۰۲۳ افزایش یافت

شاخص قیمت جهانی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در آوریل ۲۰۲۳ برای اولین بار طی یک سال گذشته در نتیجه افزایش قیمت شکر، گوشت و برنج افزایش یافت.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از رویترز، شاخص قیمت جهانی سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو/ FAO) در آوریل ۲۰۲۳ برای اولین بار طی یک سال گذشته افزایش یافت. این سازمان اعلام کرد که این شاخص که قیمت پرمعامله‌ترین کالاهای غذایی در سطح جهان را اندازه‌گیری می‌کند، در ماه گذشته به طور میانگین به ۱۲۷.۲ واحد رسیده است در مقایسه با ۱۲۶.۵ واحد که در ماه مارس بود.

شاخص قیمت جهانی فائو
شاخص قیمت جهانی فائو
برای مشاهده در سایز بزرگ‌تر، بر روی عکس کلیک کنید.

شاخص قیمت شکر در مارس به بالاترین سطح خود رسید

افزایش  شاخص در ماه آوریل در نتیجه افزایش قیمت شکر، گوشت و برنج است که تاثیر کاهش قیمت غلات، شیر و روغن‌های گیاهی را جبران کرد.

ماکسیمو توررو (Maximo Torero)، اقتصاددان ارشد فائو، گفت: در حالی که اقتصاد کشورها در حال بهبود است، افزایش تقاضا، فشار بیشتری را بر قیمت مواد غذایی وارد می‌کند.

شاخص قیمت شکر در مقایسه با مارس ۱۷.۶ درصد افزایش یافت که بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۱۱ است. فائو اعلام کرد که  افزایش قیمت شکر با ترس از کاهش عرضه پس از کاهش پیش‌بینی شده برای تولید هند و چین و همچنین تولید کم‌تر از انتظار در تایلند و اتحادیه اروپا ارتباط دارد.

کاهش قیمت لبنیات و روغن‌های گیاهی

در حالی که شاخص گوشت ۱.۳ درصد به صورت ماهانه افزایش یافت، قیمت لبنیات ۱.۷ درصد، روغن‌های گیاهی ۱.۳ درصد و غلات ۱.۷ درصد کاهش یافت. کاهش قیمت جهانی همه غلات اصلی بر افزایش قیمت برنج غلبه کرد.

اقتصاددان ارشد فائو با اشاره به توافقی برای اجازه صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه، گفت: افزایش قیمت برنج بسیار نگران‌کننده است و ابتکار دریای سیاه برای جلوگیری از هرگونه افزایش قیمت در گندم و ذرت ضروری است.

میزان تولید گندم در سال ۲۰۲۳

این سازمان جهانی در گزارش جداگانه‌ای درباره عرضه و تقاضای غلات، اعلام کرد که انتظار می‌رود تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۳ به حدود ۷۸۵ میلیون تن برسد که اندکی کم‌تر از سطح سال ۲۰۲۲ است، اما این دومین تولید بزرگ تاکنون است.

فائو همچنین اعلام کرد چشم انداز تولید برنج در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در امتداد و جنوب استوا متفاوت است که عمدتاً به دلیل تأثیرات منطقه‌ای لانینیا (La Niña) است.

برآورد فائو از تولید جهانی غلات

فائو همچنین برآورد خود را برای تولید جهانی غلات برای سال ۲۰۲۲ به ۲.۷۸۵ میلیارد تن افزایش داد که در مقایسه با برآورد قبلی ۲.۷۷۷ میلیارد تن، یک درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش داشت.

پیش‌بینی می‌شود مصرف جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۲-۲۰۲۳ به ۲.۷۸۰ میلیارد تُن برسد که ۰.۷ درصد نسبت به سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۲ کاهش داشته است. همچنین، انتظار می‌رود ذخایر جهانی غلات تا پایان فصل ۲۰۲۲-۲۰۲۳ با ۰.۲ درصد کاهش از سطح اولیه خود به ۸۵۵ میلیون تن برسد.

منبع
Reuters

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا