اخبار

رشد ۱۱.۲ درصدی تجارت غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۱

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به رشد ۱۱.۲ درصدی تجارت غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۱، اعلام کرد ترانزیت کالا در سال گذشته رشد ۲.۲ درصدی را ثبت کرد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری ایرنا، سید روح‌الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در مورد میزان تجارت غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۱، گفت: تجارت غیر نفتی کشور در سال ۱۴۰۱ از لحاظ وزنی به ۱۵۹ میلیون و ۲۳۶ هزار تن و از نظر ارزش به ۱۱۲ میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار رسید که با رشد ۱۱.۲ درصدی همراه بوده؛ این میزان تجارت غیر نفتی در تاریخ کشور کم‌نظیر است و نسبت به سال ماقبل آن ۱۱ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار بیشتر شده است.

لطیفی اظهار کرد: از این میزان صادرات غیرنفتی، ۱۲۲ میلیون و ۵۶ هزار تن به ارزش ۵۳ میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار سهم صادرات کشور بود که با رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه، رکوردی تاریخی را از لحاظ ارزش به ثبت رسانده است، که بالاترین میزان صادرات تا پیش از این مربوط به سال ۹۳ با ۵۰ میلیارد و ۵۶۱ میلیون دلار بود.

کدام کشورها مقاصد صادراتی ایران هستند؟

وی با اشاره به پنج کشور اول مقاصد صادراتی در سال ۱۴۰۱، بیان کرد: چین با خرید ۱۴ میلیارد و ۵۸۴ میلیون دلار (بدون تغییر)، عراق با ۱۰ میلیارد و ۲۳۸ میلیون دلار (رشد ۱۵ درصدی)، ترکیه با هفت میلیارد و ۴۵۹ میلیون دلار (رشد ۲۳ درصدی)، امارات با پنج میلیارد و ۷۶۷ میلیون دلار (رشد ۲۸ درصدی) و هند با دو میلیارد و ۱۴۶ میلیون دلار (رشد ۱۸ درصدی)، پنج مقصد اول صادرات کالاهای ایرانی در سال ۱۴۰۱ بودند.

رشد ۱۳ درصدی ارزش واردات

لطیفی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۷ میلیون و ۱۸۰ هزار تن به ارزش ۵۹ میلیارد و ۶۵۵ میلیون دلار، کالا وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه با وجود کاهش ۱۰ درصدی در وزن از لحاظ ارزش ۱۳ درصد رشد داشته است.

امارات؛ اولین مقصد وارداتی ایران

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص پنج کشور اول فروشنده کالا به ایران نیز گفت: امارات با فروش ۱۸ میلیارد و ۳۹۵ میلیون دلار (رشد ۱۱ درصدی)، چین با ۱۵ میلیارد و ۷۴۴ میلیون دلار (رشد ۲۴ درصدی)، ترکیه با ۶ میلیارد و ۹۹ میلیون دلار (رشد ۱۵ درصدی)، هند با دو میلیارد و ۱۹ میلیون دلار (رشد ۸۰ درصدی) و آلمان با دو میلیارد و ۱۹ میلیون دلار (رشد پنج درصدی)، به ترتیب پنج کشور نخست تامین‌کننده کالا برای کشورمان در سال ۱۴۰۱ بودند.

رشد ۲.۲ درصدی ترانزیت کالا

وی بیان کرد: با وجود فراهم شدن شرایط بین‌المللی و هماهنگی‌های داخلی بین سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با ترانزیت، برای ثبت رکوردی جدید در سال گذشته، ترانزیت کالا در سال ۱۴۰۱ رشد ۲.۲ درصدی را نسبت به سال قبل داشته است.

لطیفی با اشاره به اینکه البته نتوانستیم رکورد سال ۱۳۹۳ را که ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود را جابه‌جا کنیم، اظهار کرد: ترانزیت کالاهای خارجی در سال ۱۴۰۱ به ۱۲ میلیون و ۹۱۲ هزار تن رسیده است.

منبع
ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا