اخبار

بازدهی بورس در سال ۱۴۰۰ منطقا چقدر پیش‌بینی می‌شود؟

طبق نظرهای کارشناسی، بازدهی بورس در سال ۱۴۰۰ بالاتر از ۲۰ درصد خواهد بود و بهتر است حداقل ۳۰ درصد از پرتفوی سرمایه‌گذاران به خرید سهام اختصاص یابد.

به گزارش اخبار بورس، به نقل از پایگاه خبری بورس نیوز، بورس تهران در ایام نوروز نیز از وضعیت مناسبی برخوردار نبود و تا پایان روزهای معاملاتی این ایام همچنان به روند منفی خود ادامه داد. با توجه به رنگ تابلو بورس در این مدت، بازدهی بورس در سال ۱۴۰۰ منطقا چقدر پیش‌بینی می‌شود؟

محمد ناطقی، کارشناس بازار سرمایه، در مورد پیش‌بینی نرخ ارز در سال ۱۴۰۰، گفت: به رغم پیش‌بینی‌های هیجانی و انتظار کاهش شدید نرخ ارز، شخصا معتقدم نرخ ارز افت چندانی نخواهد داشت و دلار در نیمه اول امسال در محدوده ۲۰ الی ۲۵ هزار تومانی (با توجه به فروش نفت ایران) معامله خواهد شد؛ البته اعتقادی هم به رشد نرخ ارز و اعداد بالاتر از این ندارم.

ناطقی با بیان اینکه با کاهش فشار تحریم‌ها، صادرات نفت ایران افزایش یافته است، اظهار کرد: احتمالا صادرات نفت ایران به بیش از ۱ میلیون بشکه خواهد رسید که این حجم از صادرات، اثر مثبتی بر درآمدهای ارزی ایران نیز خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این نکته که حجم نقدینگی نیز رشد زیادی داشته و برآورد می‌شود در بهار امسال حجم نقدینگی به ۳۵۰۰ هزار میلیارد تومان برسد، بیان کرد: حتی اگر درآمدهای ارزی کشور به ۶۰ میلیارد دلار هم برسد، نرخ ۲۰ الی ۲۵ هزار تومانی برای دلار منطقی است.

ناطقی در مورد تاثیر دلار ۲۰ الی ۲۵ هزار تومانی بر روند بازار سرمایه خاطرنشان کرد: ثبات در بازار ارز و دلار ۲۰ الی ۲۵ هزار تومانی، اتفاق بدی نیست؛ ولی تجربه نشان داده در کشور ما بازار سرمایه در دوران تلاطم اقتصادی رشد می‌کند و هر زمان اقتصاد ثبات بیشتری داشته، رکودی بوده است.

فعلا سرمایه‌گذاری در هیچ یک از بازارهای مالی، بازدهی بالایی به همراه ندارد

وی با بیان اینکه در تورم‌های شدید، مردم برای در امان ماندن از گزند تورم، پول‌های خود را تبدیل به یک دارایی می‌کنند و با توجه به محدودیت‌های بازار ارز و سکه در کشور ما، نقدینگی به سمت بازار سرمایه سرازیر می‌شود، تصریح کرد: ورود نقدینگی به بازار سرمایه، می‌تواند فرصتی هم برای اقتصاد کشور باشد؛ مشروط بر آنکه از این فرصت برای توسعه بازار سرمایه بهره برد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در سال گذشته دولت عرضه مناسبی نداشت و با ورود نقدینگی و شکل‌گیری حباب در این بازار، بسیاری از سهامداران آسیب دیدند، عنوان کرد: در مجموع معتقدم به شرایطی رسیده‌ایم که فعلا سرمایه‌گذاری در هیچ یک از بازارهای مالی، بازدهی بالایی به همراه ندارد و با برقراری ثبات در اقتصاد کشور، بازدهی کسب و کارها بهبود یافته و مردم ترجیح می‌دهند در کسب و کار خود سرمایه‌گذاری کنند.

ناطقی با بیان این نکته که بهبود بازدهی تولید، اثر مثبتی هم بر سودآوری بسیاری از صنایع بورسی خواهد داشت، مطرح کرد: رشد سودآوری شرکت‌ها در این مقطع، نسبت P/E بازار سرمایه را کاهش خواهد داد و احتمالا P/E بازار به حدود ۶ الی ۷ خواهد رسید.

وی افزود: فعلا انتظار رشد شدید قیمت سهم‌ها و افزایش نسبت P/E بازار سرمایه نمی‌رود؛ مگر آنکه نرخ بهره بانکی کاهش یابد.

بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ بازدهی بالاتر از ۲۰ درصد دارد

این کارشناس بازار سرمایه ضمن اشاره به اینکه قطعا بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ بازدهی بالاتر از ۲۰ درصد (بالاتر از بازدهی سپرده‌گذاری در بانک‌ها) برای سهامداران به ارمغان خواهد داشت، اذعان کرد: بهتر است حداقل ۳۰ درصد از پرتفوی سرمایه‌گذاران به خرید سهام اختصاص یابد. بازار سرمایه حباب منفی دارد و این وضعیت بازار سرمایه را جذاب می‌کند.

ناطقی اشاره‌ای به گزینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری کرد و یادآور شد: با توجه به افزایش چاپ پول در اقتصاد آمریکا، انتظار می‌رود که قیمت‌های جهانی در بازارهای کالایی و کامودیتی (به جز نفت که تحت فشار عرضه قرار دارد) رشد کند و این تورم در بازار کامودیتی‌ها، صنایع تولیدکننده مس، سرب و روی، فولاد و حتی سنگ آهنی‌ها را جذاب می کند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه این صنایع پتانسیل تحقق سودآوری مناسب و لمس دوباره سقف‌های قبلی را در سال جاری دارند، اضافه کرد: لازم به ذکر است که در تحلیل‌ها نباید میانگین نرخ دلار را کمتر از ۲۰ هزار تومان لحاظ کرد. در همین راستا شاخص کل امسال حتما از محدوده ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار واحدی فراتر خواهد رفت.

منبع
بورس نیوز

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا