اخبار

سامانه معاملاتی قیر تهاتری طی سه ماه آینده رونمایی می‌شود

رئیس انجمن قیر ایران ضمن اشاره به رونمایی از سامانه معاملات قیر تهاتری طی سه ماه آینده، دلایل مخالفت سازمان بورس با انجام این معاملات را تشریح کرد.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، داود محمدی، رئیس انجمن قیر ایران ضمن اشاره به سامانه معاملاتی قیر تهاتری، گفت: سازمان بورس با انجام معاملات قیر تهاتری مورد نیاز برای موضوع بند (ز) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور مبنی بر اختصاص اعتبار برای تحویل مواد اولیه قیر به دستگاه‌های اجرایی مخالفت کرد و مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت تا این معاملات را خارج از بورس انجام دهد.

محمدی در خصوص دلیل مخالفت سازمان بورس با انجام این معاملات گفت: متاسفانه به دلیل سفته‌بازی‌هایی که در بورس انجام می‌شد، قیمت مواد اولیه به طرز فزاینده‌ای افزایش پیدا می‌کرد. در رقابت‌هایی که صورت می‌گرفت، وکیوم باتوم یعنی مواد اولیه داخلی قیر، با قیمت‌های بسیار بالاتری به دست تولیدکنندگان می‌رسید.

معاملات قیر خارج از بورس شفاف است

وی درباره احتمال غیرشفاف شدن معاملات قیر تهاتری در صورت عرضه خارج از بورس، تصریح کرد: این معاملات کاملا شفاف خواهد بود؛ زیرا انجمن قیر ایران که متولی صنعت قیر ایران است، سامانه‌ای را در این زمینه طراحی کرده که در سه ماه آینده، تمام سیستم‌های اطلاعاتی و نظارتی می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند.

رئیس انجمن قیر ایران درباره در اختیار قرار دادن نشانی این سامانه به عموم مردم نیز گفت: کار‌های مقدماتی این سامانه در حال انجام است و تا ۹۰ روز آینده، حتما به طور شفاف اعلام می‌شود.

محمدی تاکید کرد: ما متولی صنعت هستیم و از دولتمردان و مجلس درخواست داریم که وقتی مشکلی درباره قیر پیش می‌آید، از خود متولی این صنعت بخواهند که نظر بدهد.

افزایش ۲۰ درصدی صادرات وکیوم باتوم در سال جاری

رئیس انجمن قیر ایران با تاکید بر این که ۶ میلیون تن تولید وکیوم باتوم در ایران وجود دارد و ۲ میلیون تن از آن برای مصارف داخلی کفایت می‌کند، خاطرنشان کرد: چهار میلیون تن از آن را صادر می‌کنند که نزدیک به یک و نیم میلیارد دلار ارزآوری دارد. امسال ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش صادرات داشته‌ایم.

محمدی با بیان اینکه سال گذشته که مالیات بر صادرات قیر وجود نداشت، صادرات با روند مطلوب‌تری پیش می‌رفت، اظهار کرد: انتظار داریم که برای سال ۱۴۰۱، معافیت‌های قبلی دوباره دایر شود تا حمایت بیشتری از تولیدکنندگان صورت بگیرد.

منبع
باشگاه خبرنگاران جوان

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا