اخبار

قطر و ایتالیا برای توسعه بزرگ ترین میدان گازی جهان قرارداد همکاری امضا کردند

شرکت انی (Eni) ایتالیا و قطر برای توسعه بزرگ ترین میدان گاز طبیعی جهان قرارداد همکاری امضا کردند.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از France 24، شرکت انی (Eni) ایتالیا و قطر برای توسعه بزرگ ترین میدان گاز طبیعی جهان قرارداد همکاری امضا کردند. گفتی است که شرکت مذکور اعلام کرد که عرضه گاز روسیه به ایتالیا حدود ۱۵ درصد کاهش یافته است.

سعد بن شریدة الکعبی، وزیر انرژی و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت قطر انرژی در مراسم امضای قرارداد اعلام کرد که شرکت انی مالکیت بیش از سه درصد از پروژه ۲۸ میلیارد دلاری حوزه گاز شمالی را در اختیار خواهد داشت.

همچنین طی چند روز گذشته، شرکت فرانسوی توتال انرژی با قطر قرارداد بست تا بزرگ‌ترین میدان گاز طبیعی جهان را که با ایران مشترک است، توسعه دهد. این شرکت ۶.۲۵ درصد از سهام این میدان را از آن خود کرد. قرار است شرکت‌های دیگری نیز برای توسعه این میدان گازی با قطر قرارداد ببندند.

وزیر انرژی قطر گفت: امروز مفتخرم که شرکت انی را به عنوان شریک در این پروژه استراتژیک و منحصر به فرد اعلام کنم.

الکعبی و کلویدو دسکالزی مدیرعامل شرکت نفت و گاز انی در مراسمی در دوحه، توافقنامه تشکیل این شرکت سرمایه‌گذاری مشترک را امضا کردند.

مدیرعامل بزرگ‌ترین شرکت نفت و گاز ایتالیا (انی) گفت که کشورش در حال حاضر برای توقف ناگهانی عرضه گاز از روسیه آماده نیست، اما می‌تواند با آماده کردن زمینه‌ها، زمستان آینده را بدون واردات گاز از روسیه بگذراند.

ذخیره گاز ایتالیا تا اکتبر به ۸۰ درصد می‌رسد

دسکالزی، خاطرنشان کرد: ایتالیا اکنون برای قطع گاز روسیه آماده نیست و تلاش خواهد کرد تا برای تحمل چنین شرایطی در پاییز و زمستان آینده آماده شود. ذخیره گاز در ایتالیا اکنون ۵۴ درصد است و با کمک گاز الجزایر، تا اکتبر باید به بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد برسد.

مدیرعامل انی به همتای قطری خود گفت: ما چیزهای زیادی برای یادگیری از رهبری شما و همچنین از استانداردهای شما و توانایی شما در سازگاری با شرایط بسیار دشوار داریم.

براساس تخمین شرکت قطر انرژی، گنبد شمالی که از زیر دریای خلیج فارس تا خاک ایران امتداد دارد، حدود ۱۰ درصد از ذخایر گاز شناخته شده جهان را در اختیار دارد. وزیر انرژی قطر از افشای شرکای دیگر خودداری کرد. به گفته برخی منابع، اکسون موبیل، شل و ConocoPhillips می‌توانند دیگر شرکای این پروژه باشند. بلومبرگ نیز گزارشی منتشر کرد و از مذاکره شرکت‌های چینی برای سرمایه‌گذاری در توسعه این میدان گازی خبر داد.

کره جنوبی، ژاپن و چین بازارهای اصلی ال ان جی قطر هستند، اما از زمانی که سال گذشته بحران انرژی اروپا را درنوردید، این کشور حاشیه خلیج فارس برای تامین منابع جایگزین به بریتانیا کمک کرد و همچنین قرارداد همکاری با آلمان امضا کرد. اروپا در گذشته قراردادهای بلندمدتی را که قطر برای انرژی خود به دنبال آن است رد کرده است، اما مناقشه اوکراین باعث تغییر نگرش شده است.

دانیل تولمان (Daniel Toleman)، تحلیلگر شرکت مشاور منابع وود مکنزی (Wood Mackenzie)، به خبرگزاری فرانسه گفت: قطر در حال حاضر کم‌هزینه‌ترین منبع تأمین است و بنابراین برای شرکت‌های بزرگ جذاب است.

غول انرژی روسیه (گازپروم) چهارشنبه گذشته به انی اطلاع داد که عرضه گاز را تا ۱۵ درصد کاهش خواهد داد و شرکت ایتالیایی روز بعد اعلام کرد که به دلیل مشکلات در ایستگاه کمپرسور پورتووایا، تنها ۶۵ درصد از قرارداد گاز خود را دریافت خواهد کرد.

گازپروم روز سه‌شنبه به دلیل مشکلات فنی در ایستگاه کمپرسور پورتووایا، عرضه گاز نورد استریم را از ۱۶۷ میلیون متر مکعب در روز به ۱۰۰ میلیون متر مکعب کاهش داد. روز چهارشنبه، گازپروم اعلام کرد که به خاطر همین مشکلات فنی، روز پنجشنبه قادر خواهد بود فقط بیش از ۶۷ میلیون متر مکعب گاز در روز را از طریق خط لوله نورد استریم تحویل دهد.

پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، دولت ایتالیا متعهد شد که وابستگی این کشور به واردات گاز طبیعی روسیه را از بین ببرد. ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا طی سخنرانی خود در پارلمان ملی این کشور در ماه مه، بر قطع وابستگی به گاز روسیه تا نیمه دوم سال ۲۰۲۴ تاکید کرد. اما مدیر شرکت انی معتقد است ایتالیا تا سال ۲۰۲۵ به گاز روسیه وابسته خواهد بود.

پروژه LNG سال ۲۰۲۶ وارد مدار می‌شود

انتظار می‌رود که پروژه تولید گاز طبیعی مایع یا همان LNG در سال ۲۰۲۶ وارد مدار شود. پاتریک پویان، مدیر اجرایی توتال انرژی، هفته گذشته اعلام کرد که قرارداد همکاری فی‌مابین به قطر کمک خواهد کرد تا تولید گاز طبیعی مایع خود را تا سال ۲۰۲۷ بیش از ۶۰ درصد افزایش دهد.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین و اعمال تحریم بر واردات انرژی از روسیه، کشورهای جهان بر آن شدند تا منابع جایگزینی پیدا کنند و از وابستگی خود به روسیه بکاهند.

منبع
France 24

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا