اخبار

بدهی ۲۵۰ میلیون دلاری سریلانکا به ایران با چای تهاتر می‌شود

رویترز در گزارشی اعلام کرد سریلانکا قصد دارد بدهی ۲۵۰ میلیون دلار نفت خود به ایران را پرداخت کند و آن را با چای تهاتر کند.

به گزارش توان تحلیل،‌ به نقل از رویترز،‌ یکی از مقامات سریلانکا اعلام کرد که در حالی که این کشور بحران زده تلاش می‌کند فروش خود را به یک بازار کلیدی افزایش دهد و از ذخایر ارزی خود محافظت کند. سریلانکا قرار است ماه آینده بدهی ۲۵۰ میلیون دلاری نفت خود به ایران را با چای تهاتر و پرداخت کند.

این بدهی نفتی مربوط به سال ۲۰۱۲ است و در سال ۲۰۲۱ دو کشور توافق کردند که سریلانکا به خاطر تحریم‌های آمریکا،‌ آن را با صدور چای به ایران بازپرداخت کند اما بحران مالی سریلانکا در سال گذشته باعث شد تا این تبادل با دو سال تاخیر صورت گیرد.

نیراج د مل (Niraj de Mel)، رئیس هیئت چای سریلانکا گفت: این اتفاق برای ما بسیار به موقع است؛ زیرا ما به یک بازار مهم دسترسی داریم و ایران و سریلانکا می‌توانند بدون اتکا به دلار تجارت کنند.

طبق توافق قبلی قرار بوده که سریلانکا به مدت ۴۸ ماه، ماهانه ۵ میلیون دلار چای به ایران بفرستد اما مقامات این کشور قصد دارند این میزان را به ماهانه ۲ میلیون دلار کاهش دهند.

براساس داده‌های دولتی،‌ چای سیلان (Ceylon Tea) مهم‌ترین محصول صادراتی سریلانکاست و این کشور سال گذشته یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار از صادرات این محصول درآمد داشته است.

ایران یکی از وارد کنندگان مهم چای از سریلانکاست اما به خاطر تحریم‌های آمریکا، واردات این کشور از ۱۲۸ میلیون دلار در سال ۲۰۱۸ به ۷۰ میلیون دلار در سال گذشته کاهش یافته است.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که سهم قابل توجهی از چای سریلانکا در حال حاضر از طریق امارات متحده عربی به ایران ارسال می‌شود؛ به طوری که امارات واردات چای خود را از سریلانکا بیش از دو برابر کرده و از ۴۸ میلیون دلار در پنج سال گذشته به ۱۱۸ میلیون دلار در سال گذشته رسانده است.

بر اساس توافق ایران و سریلانکا، شرکت نفت سیلان (Ceylon Petroleum Corp) که نفت را از ایران خریداری کرده است، قرار است از طریق تجار سریلانکا با روپیه مبلغ نفت ایران را بپردازد و سپس تجار ایرانی ریال را به شرکت ملی نفت پرداخت خواهند کرد.

رئیس هیئت چای اعلام کرده است که منتظر اسناد نهایی هستیم و امیدواریم از تیرماه صادرات را آغاز کنیم.

ذخایر ارزی سریلانکا در پایان ماه مه به ۳.۵ میلیارد دلار افزایش یافت که بالاترین رقم در ۱۴ ماه گذشته است. این افزایش ذخایر ارزی به دنبال افزایش حواله‌ها و گردشگران ورودی پس از تضمین کمک مالی ۲.۹ میلیارد دلاری از صندوق بین‌المللی پول کمک کرد.

منبع
Reuters

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا