اخبارتحلیل

پیش‌بینی بورس هفته دوم مهر ۹۹ / بالاخره دلار بر بورس اثر می‌گذارد؟

معاملات هفته گذشته با افت قابل توجه شاخص کل پایان یافت. بدین ترتیب دماسنج بازار در عدد یک میلیون و ۶۱۱ هزار و ۵۸۲ آرام گرفت که علاوه بر افت هفتگی ۸۸ هزار واحدی و معادل تقریبی پنج درصدی، باعث شد بازدهی ماهانه شاخص کل در شهریور ماه برای دومین ماه پیاپی در سال ۹۹ منفی گردد. حال باید دید در شرایط فعلی در هفته دوم مهر باید منتظر چه اتفاقاتی در بازار بورس بود.

اتفاقات هفته گذشته در بازار سرمایه در شرایطی رخ داده که در بازارهای موازی، روند صعود قیمت‌ها همچنان ادامه دارد. در بازار ارز نرخ هر دلار آمریکا به نیمه کانال ۲۸ هزار تومان رسیده و سکه نیز در کانال ۱۳ میلیون تومانی تثبیت شده است.

اما آیا این واگرایی بین بازار بورس و سایر بازارها در هفته دوم مهر ماه نیز ادامه دارد؟

از ابتدای هفته گذشته اخبار مربوط به تحریم های جدید آمریکا و تلاش این کشور برای فعال سازی مکانیزم ماشه، روند بازار را دستخوش تغییر کرده بود و حالا با گذشت چند روز به نظر می‌رسد که پتانسیل جوسازی این خبر در هفته آینده در حال فروکش کردن است.

با این حال همچنان توقف شستا دغدغه اصلی سهامداران است چرا که با توجه به مقیاس بزرگ این شرکت، روند شاخص‌کل را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در واقع به نظر می‌رسد بازگشایی نماد شستا، لازمه جلب اعتماد دوباره سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه باشد.

 با این حال کسب سود ۸۴۵ میلیارد تومانی از محل فروش سهام بانک ملت و همچنین پذیرش شرکت نفت ستاره خلیج فارس در بورس دو نکته مثبتی است که می‌تواند جو بازگشایی نماد شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی را بهبود بخشد.

اما بررسی روند شاخص‌کل در هفته های اخیر، نشان از حرکت زیگزاگی آن دارد. تا زمانی که کف قبلی حفظ شود، می‌توان امیدوار بود که دماسنج بازار بیش از این کاهش نیابد.

از سوی دیگر این روند زیگزاگی بیانگر این است که همانند چند اصلاح اخیر در اردیبهشت ۹۹ و اسفند ۹۸، این بار خبری از بازگشت V  شکل نیست. بر این اساس باید منتظر آن باشیم که از نظر زمانی نیز اصلاح شاخص کل پایان پذیرد.

این اصلاح زمانی می‌تواند در مهر ماه به پایان رسد؛ جایی که در سال های ۹۷ و ۹۸ به دنبال ریزش نرخ دلار در بازار آزاد، بازار سرمایه نیز وارد فاز اصلاحی شد. امکان این نیز وجود دارد که اصلاح زمانی شاخص‌کل تا انتخابات آمریکا به طول انجامد.

در نهایت توجه به این نکته ضروری است که گزارش‌های شش ماهه به خصوص در صنایع کالایی نظیر صنعت پتروشیمی و فلزی-معدنی، حرف‌های زیادی برای گفتن خواهند داشت. رشد شدید دلار در هفته‌های اخیر به همراه صدور مجوز فروش ارز بدون رعایت سقف قیمت، می‌تواند محرک جدیدی برای این شرکت‌ها محسوب گردد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا