مقالات

بحران بازار جهانی شکر | افزایش قیمت شکر به دنبال نگرانی‌های رکود تورمی و مازاد ذخایر عرضه

با توجه به تحلیل‌های صورت گرفته با استفاده از مولفه‌های مربوط به نوسانات بازار جهانی شکر می‌توان گفت: با بحران بازار جهانی شکر مواجه هستیم. عوامل متعددی از قبیل مازاد ذخایر عرضه شکر‌، تورم طولانی مدت‌، کمبود نیروی کار موجود در این عرصه و پیامد‌های ناشی از شیوع کووید ۱۹ از سال ۲۰۲۰ با افزایش قیمت این کالا در بازارهای جهانی مواجه هستیم. در این مقاله با توان تحلیل همراه باشید تا اطلاعات گردآوری شده از گزارشات مربوط به صنعت شکر و تاثیر آن بر روی اقتصاد جهان را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم.

بحران بازار جهانی شکر | احتمال کمبود شکر

بحران بازار جهانی شکر
منبع: Chinimandi

به گزارش Chinimandi و با توجه به اخبار منتشر شده از ۱۸ تا ۲۰ آپریل ۲۰۲۳‌، در مناطق جغرافیایی مختلفی از قبیل اوگاندا و تایلند با کاهش میزان تقاضا برای شکر مواجه هستیم و افت تقاضا برای این کالا نشان‌دهنده آغاز بحران کمبود شکر در این نواحی است. به گزارش Investing.com‌، بازار نی‌شکر خام در عرصه جهانی با کاهش ذخایر عرضه مواجه بوده و این امر نیز احتمال کاهش ذخایر عرضه شکر را تشدید می‌کند. از جمله دلایل روی دادن این دست از اتفاقات به شرایط نامساعد اقلیمی‌، چالش‌های موجود در زمینه لجستیک و پیامد‌های مربوط به قرنطینه و رکود صنایع مختلف در دوران شیوع کرونا می‌توان اشاره کرد. با وجود افزایش میزان تولید شکر در سطح جهانی‌، ترکیبی از این عوامل به افزایش قیمت این کالا و پدید آمدن الگوی بحران بازار جهانی شکر در حیطه تولید منجر شده است.

تاثیر شیوع کووید ۱۹ در تولیدات نی‌شکر کشور‌های مختلف

تاثیر شیوع کووید ۱۹ در تولیدات شکر جهان
منبع: Reuters

هند یکی از بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان شکر در دنیا محسوب می‌شود و به دنبال همه‌گیری کرونا شاهد افت قابل توجه میزان تولیدات نی‌شکر این کشور بودیم. به گزارش Investing.com‌، کمبود نیروی کار و اخلالات به وجود آمده در عرصه حمل و نقل به تاخیر در برداشت و فرآوری شکر در این کشور منجر شده و فشار بیشتری را بر بازار جهانی این کالا وارد کرده است.

به گزارش Monitor و به دنبال تشدید بحران بازار جهانی شکر از سال ۲۰۲۰‌، در ماه آپریل سال ۲۰۲۳ و یک سال پس از این‌که موسوینی (Museveni‌)‌، رئیس جمهور اوگاندا‌، کارخانه تولید شکر خود را راه‌اندازی کرد‌، شرکت شکر Masindi Kinyara اعلام کرد که میزان تقاضا برای شکر صنعتی بسیار پایین‌تر از محدوده مورد انتظار بوده است.

راملینگهام راوی (Ramlingham Ravi‌)‌، مدیرعامل شرکت Masindi Kinyara‌، در این رابطه گفت: هیچ خریدار بالقوه‌ای برای خرید سهام این بازار وجود ندارد.

با وجود این‌که میزان تقاضا برای شکر با کاهش قابل توجهی مواجه بود‌، این کمپانی ظرفیت تولید شکر خود را از ۶۰٫۰۰۰ تن به ۷۵٫۰۰۰ تن در سال افزایش داد. بر اساس گزارش منتشر شده از انجمن تولیدکنندگان شکر اوگاندا‌، GM Sugar به میزان ۱۳٫۰۰۰ تن شکر تولید می‌کند و Mayuge Sugar نیز ۳۰٫۰۰۰ تن از تولیدات شکر این کشور را بر عهده دارد.

بر اساس گزارش رسانه‌های این کشور‌، ناهماهنگی کیفی‌، حجم اندک تولیدات و بالا بودن قیمت‌ها خریداران را وادار کرد تا به میزان زیادی به واردات وابسته شوند. پدی مولامیرا (Paddy Mulamirah‌)‌، مدیر اجرایی شرکت Crown Beverages‌، گفت: در طول سال گذشته میزان تقاضا برای شکر صنعتی به ۱۳۰٫۰۰۰ تن رسید اما تنها ۳۵٫۰۰۰ تن از این میزان تولیدات در دسترس مصرف‌کنندگان قرار داشت.

ویلبرفورس موبیرو (Wilberforce Mubiru‌)‌، دبیرکل انجمن تولیدکنندگان شکر اوگاندا، نیز در راستای بحران جهان بازار شکر اظهار کرد: تولیدکنندگان شکر اوگاندا از دستگاه‌های مشابهی برای تولید شکر سفید استفاده می‌کنند که از نظر کیفی در سطح یکسانی با تولید‌کنندگان خارجی قرار دارند. قیمت شکر نیز به دلیل گرانی نی‌شکر افزایش یافته است.

به گزارش Dhaka Tribune‌، پالایشگاه‌های شکر در بنگلادش خواهان افزایش ۲۶ تریلیون دلاری قیمت شکر هستند‌. این در حالیست که کالاهای ضروری در بازه زمانی قبل از عید فطر میزان تقاضای بالایی دارند.

تاثیر شرایط نامساعد آب و هوایی در قیمت شکر
منبع: Chinimandi

طی این گزارش با اشاره به قیمت جهانی شکر خاطرنشان کرد که خرده‌فروشان این عرصه‌، شیرینی‌جات را با قیمت بالاتری نسبت به قیمت تعیین‌شده توسط دولت به فروش می‌رسانند.

شکر با نرخ تعیین‌شده توسط دولت در بازار موجود نیست. این انجمن در گذشته نامه‌ای در این زمینه به وزارت بازرگانی ارسال کرده است و دولت نیز در ۶ آپریل سرعت افزایش قیمت شکر را کاهش داده بود تا با تورم مقابله کند.

در مناطقی از جمله تایلند و برزیل نیز شاهد بروز مشکلاتی از این دست در عرصه بحران بازار جهانی شکر هستیم.

مشکلات حاصل از رکود تورمی شکر در سطح جهانی

یکی دیگر از مقالات منتشر شده توسط Investing.com نشان‌دهنده افزایش نگرانی‌های مربوط به رکود تورمی است. این شرایط به واسطه رکود رشد اقتصادی‌، تورم بالا و افزایش میزان بیکاری پدیدار شده‌اند. به عنوان دو نمونه از شاخص‌های کلیدی که به رکود تورمی اشاره دارند به افزایش قیمت کالاهایی مانند شکر و افزایش هزینه‌های نیروی کار می‌توان اشاره کرد. مجموعه‌ای از این عوامل می‌توانند به کاهش سرعت فعالیت‌های اقتصادی و افزایش میزان تورم منجر شده و وضعیت بحران بازار جهانی شکر را وخیم‌تر کنند.

به نقل از Barchart.com‌، قیمت شکر به دلیل نگرانی‌های مربوط به حوزه تامین جهانی افزایش یافته و به دلیل مسائل مربوط به آب و هوا در کشور‌های تولید‌کننده عمده شکر تشدید شده است. شرایط نامساعد جوی از قبیل خشکسالی و طوفان‌، زنجیره تامین را مختل کرده و موجب پدیدار شدن الگوی عدم اطمینان و نوسان در بازار شکر شده است. علی‌رغم انتظارات مربوط به مازاد تولیدات شکر‌، چنین اتفاقاتی موجب افزایش قیمت این کالا و تشدید بحران بازار جهانی شکر شده‌اند.

ناپایداری جوی و تاثیرات آن بر روی غلات و کالاهای آسیب‌پذیر

Barchart.com در گزارش خود بر روی افزایش میزان اهمیت تکنینک‌های پیش‌بینی شرایط اقلیمی در راستای تخمین زدن میزان تاثیرات ناپایداری جوی بر روی غلات و بازار کالا‌های آسیب‌پذیر از جمله شکر تاکید کرد. با توجه به فرکانس و شدت روزافزون رویداد‌های آب و هوایی‌، برای فعالان بازار ضروریست تا پیش‌بینی دقیقی از شرایط اقلیمی داشته و این امر را در تصمیمات خود بگنجانند. این فرایند در راستای درک بهتر خطر‌های احتمالی مربوط به تغییرات آب و هوایی و تاثیر آن بر روی قیمت کالا‌ها به فعالان بازار کمک کرده و ریسک کار آنها را کاهش می‌دهد.

بر اساس مقاله دیگری در MarketWatch که تحلیل‌های اخیر صورت گرفته در حوزه بازار شکر ارگانیک را شامل می‌شود‌، رشد وضعیت این بازار در بازه بین سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۹ پیش‌بینی شده است. بر اساس این گزارش انتظار می‌رود تا در این بازه زمانی‌، افزایش میزان تقاضای کالاهای ارگانیک را از سوی مصرف‌کنندگان شاهد باشیم و توسعه اقداماتی در زمینه کشت محصولات ارگانیک را مشاهده کنیم. این تحلیل همچنین بر روی اهمیت تطبیق مشارکت‌کنندگان در این صنعت با ترجیحات متغیر مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاری در تولید شکر ارگانیک برای حفظ جریان رقابت در بازار تاکید دارد.

تناقض میان افزایش ذخایر عرضه شکر و بالا رفتن قیمت این کالا

در پایان باید به مقاله‌ای که توسط The Business Standard منتشر شد اشاره کنیم که طی آن شاهد مطرح شدن این سوال هستیم: چرا حتی با وجود افزایش میزان ذخایر عرضه شکر شاهد بالا رفتن قیمت این کالا هستیم؟ پاسخ این سوال در ارتباط پیچیده میان عواملی مثل اختلالات آب و هوایی‌، کمبود نیروی کار ناشی از همه‌گیری کرونا و چالش‌های لجستیک موجود در این بازار نهفته است. ترکیب این عوامل موجب ایجاد بی‌ثباتی در بازار شده و با وجود پیش‌بینی افزایش تولیدات شکر‌، قیمت نهایی این کالا افزایش پیدا کرده است.

سخن پایانی

در حال حاضر با بحران بازار جهانی شکر مواجه هستیم و عدم اطمینان و نوسان در این بازار موج می‌زند. دلیل این امر را به عواملی مثل ناپایداری آب و هوا‌، پیامد‌های ناشی از همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ و نگرانی‌های ناشی از تورم پایدار طولانی مدت در این عرصه که به واسطه کاهش نیروی کار پدید آمده است می‌توان نسبت داد. علی‌رغم پیش‌بینی‌های صورت گرفته در راستای افزایش میزان تولیدات شکر‌، با افزایش قیمت این کالا مواجه هستیم و فعالان بازار باید به منظور اطمینان حاصل کردن از عرضه پایدار و تصمیم‌گیری آگاهانه در زمینه چشم‌انداز این عرصه که با سرعت بالایی در حال تغییر پیدا کردن است‌، بررسی‌های لازم را صورت دهند. اهمیت پیش‌بینی دقیق شرایط آب و هوایی‌، تطبیق یافتن مشارکت‌کنندگان این حوزه با ترجیحات مصرف‌کنندگان و نظارت مستمر بر روی شاخص‌های اقتصاد جهانی از جمله عوامل مهمی هستند که برای موفقیت در این بازار پرنوسان امری حیاتی محسوب می‌شوند. نظر شما در مورد پیش‌بینی‌های صورت گرفته برای آینده بازار شکر در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۹ چیست؟ آیا در پایان سال جاری شاهد کاهش نوسان در این بازار و پایان یافتن دوره بحران جهانی بازار شکر خواهیم بود؟

منبع
ChinimandiInvesting

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا