تحلیلتحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال نماد شبندر (۲۸ تیر ۹۹)

شرکت پالایش نفت بندرعباس با نماد شبندر اولین بار در سال ۹۱ در بازار سرمایه عرضه شد. از مزیت‌های این پالایشگاه نسبت به سایر هم‌گروهی‌ها، قرار گرفتن در مجاورت آب‌های آزاد است. بنابراین بر خلاف سایر پالایشگاه‌ها که اکثرا در نقاط مرکزی کشور واقع شده و با ریسک کمبود آب مواجه‌اند، این شرکت با چنین ریسکی روبه‌رو نیست. به علاوه صادرات محصولات نهایی این شرکت با سهولت بیشتری انجام می‌گیرد.

حرکت پرشتاب نماد شبندر در مسیر صعودی از اواخر فروردین ماه و همزمان با سایر نمادهای پالایشی آغاز گردید. البته روند قیمت این سهم همواره در سال‌های اخیر صعودی بوده ولی از تاریخ مذکور شیب خط روند به شکل محسوسی تند گردیده است؛ به طوری‌که در سه ماه اخیر بازدهی ۴۰۰ درصدی این نماد را برای سهامداران شاهد بوده‌ایم.

از نکات قابل تامل اینکه در زمان شروع رشد گروه پالایشی، قیمت جهانی نفت به شدت کاهش پیدا کرده بود. به طور سنتی در بازار سرمایه، با کاهش قیمت نفت، قیمت سهام شرکت های پالایشی نیز دچار افت می‌گردند. ولی همان‌گونه که اشاره شد، این بار بر خلاف سنت همیشگی، قیمت این نمادها با افزایش مواجه شد.

بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت رشد اخیر سهام این گروه نه بر اساس بهبود چشم‌انداز سودآوری، بلکه بر اساس بحث ارزش جایگزینی و انتظارات از انجام افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها، صورت گرفته است.

شایان توضیح است در کنفرانس مطبوعاتی اخیر این نماد، شرکت اعلام کرد در خصوص افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها، فعلا سهامدار عمده شرکت تصمیمی اتخاذ نکرده است.

از پتانسیل‌های این سهم می‌توان به افزایش قیمت جهانی نفت در اثر کاهش ریسک کرونا و افزایش قیمت ارز در داخل کشور اشاره کرد. به علاوه در پیش‌ بودن عرضه صندوق ETF دولتی مرتبط به نمادهای پالایشی نیز عاملی است که انتظارات مثبت از این نماد را افزایش داده است.

در ادامه گراف مربوط به ورود نقدینگی حقیقی ارائه شده است. همان‌گونه که ملاحظه می‌شود از اواسط فروردین ۹۹، ورود پول حقیقی با شیب تندی در این سهم جریان دارد.  

در معاملات اولین روز هفته، نماد شبندر جزء سهام با بیشترین ارزش صف فروش بود؛ به طوری که در انتها رتبه دوم بیشترین ارزش صف فروش با مقدار ۷۸۰ میلیارد تومان را در بین نمادهای بازار سرمایه به خود اختصاص داد.

از نظر نموداری، سهم پس از شکست کانال چهار ساله، به سمت سقف کانال بلندمدت هشت ساله در حرکت است و تا زمانی‌که قیمت سهم بالای ۲۵۰۰ تومان باشد، روند سهم صعودی ارزیابی می‌گردد.

مقاومت‌های پیش روی این نماد به ترتیب ۵۸۰۰ و ۷۰۰۰ تومان و حمایت‌های سهم نیز به ترتیب ۴۰۰۰ و ۳۵۰۰ تومان هستند.

آنچه در این مطلب بیان شده، صرفا نظر نویسنده است و اخبار بورس مسئولیتی در قبال درستی آن نداشته و پیش‌بینی‌های مطرح شده را تضمین نمی‌کند. پیامدهای حاصل از تصمیم‌گیری در خصوص پیروی از احتمالات بیان شده نیز بر عهده خواننده خواهد بود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا