اخبار

عشقی: زمان برگزاری مجامع شرکت های استانی سهام عدالت تا پایان تیر نهایی می‌شود

برقراری تعادل بین منافع ذی‌نفعان با اجرای درست حاکمیت شرکتی

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد سعی می‌کنیم تا پایان تیر ماه برگزاری مجامع شرکت های استانی سهام عدالت را نهایی کنیم.

به گزارش توان تحلیل، به نقل از خبرگزاری صداوسیما، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در همایش چشم‌انداز حاکمیت شرکتی، الزامات و چالش‌ها، گفت: باید ابتدا نحوه تقسیم سود و زمان‌بندی تقسیم سود شرکت‌ها مشخص، تا درباره پرداخت سود سهام عدالت تصمیم گرفته شود.

توضیحات رئيس سازمان بورس در مورد سهام عدالت

عشقی با بیان اینکه هم اکنون در حال بازدید از شرکت‌های سهام عدالت استانی برای رفع مشکلات آن‌ها هستیم، اظهار کرد: برگزاری مجامع شرکت های استانی سهام عدالت تا آخر تیر نهایی شده و فرآیند برگزاری این مجامع شروع می‌شود.

اهمیت تعادل بین منافع ذی‌نفعان بازار سرمایه

وی با اشاره به اینکه یکی از بحث‌های جدی ما در سال‌های اخیر، تعادل بین منافع ذی‌نفعان بازار سرمایه بوده است، بیان کرد: حاکمیت شرکتی یکی از دغدغه‌های جدی ما است که هم برای ناشران و هم نهادهای مالی معنا دارد. این بحث سالیان سال مغفول مانده بود.

این مقام ارشد سازمان بورس عنوان کرد: بیش از ۵۰ سال است که دنیا در این رابطه کارکرد دارد و این موضوع تغییرات بسیاری کرده است.

عشقی با بیان اینکه پس از بحران مالی ۲۰۰۸، حاکمیت شرکتی بسیار جدی گرفته شد و معنای دیگری پیدا کرد، اظهار کرد: مقررات حاکمیت شرکتی در کشور ما وضع شده است؛ اما نیازمند فعالیت بیشتر سازمان و نهادهای مالی در این زمینه هستیم.

برقراری تعادل بین منافع ذی‌نفعان با اجرای درست حاکمیت شرکتی

رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه امیدوارم بتوانیم مقوله حاکمیت شرکتی را به طور کامل اجرا کنیم، بیان کرد: اگر حاکمیت شرکتی به‌ درستی پیاده شود، تعادل بین منافع ذی‌نفعان برقرار خواهد شد. حاکمیت شرکتی از منافع سرمایه‌گذاران حمایت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه حاکمیت شرکتی سلامت بازار و پایداری شرکت‌ها را افزایش خواهد داد، اضافه کرد: همچنین کاهش ریسک را به‌ دنبال دارد و مسئولیت‌پذیری شرکت در محیط اجتماعی را افزایش و هزینه‌های مالی را کاهش می‌دهد.

اجرای حاکمیتی شرکت پس از ۵ سال

عشقی با اشاره به اینکه سازمان بورس طی سال گذشته به مقوله اصلاح دستورالعمل حاکمیت شرکتی پرداخت، خاطرنشان کرد: این در حالی بود که چهار الی پنج سال از تصویب این دستورالعمل می‌گذشت اما امکان اجرای آن وجود نداشت.

وی ادامه داد: از این رو، با اصلاح چالش‌های مربوطه، آن را به مرحله اجرا رساندیم. البته به اجرا رساندن این دستورالعمل به‌ تنهایی کفایت نمی‌کند و باید سلسله آموزش‌هایی را در این خصوص داشته باشیم.

این مقام ارشد سازمان بورس عنوان کرد: بعضا در کمیته تخلفات و پرونده‌هایی که بررسی می‌شود با پدیده‌های جالبی همچون اظهار بی‌اطلاعی اعضای غیرموظف هیئت‌ مدیره ناشران نسبت به یک تصمیم مواجه می‌شویم. در برخی موارد این مسئله ایجاد چالش می‌کند.

رئیس سازمان بورس تاکید کرد: باید توجه داشت که تصمیمات در هیئت‌ مدیره ناشران به تمامی اعضا مربوط می‌شود؛ بنابراین باید در دوره‌های آموزشی مطرح و الزامات دستورالعمل حاکمیت شرکتی همچون قانون تجارت، دستورالعمل‌های افشا و پذیرش و سایر مفادی که ملزم به رعایت آن هستند، گوش‌زد بشود.

دستورالعمل حاکمیت شرکتی به قانون تبدیل می‌شود؟

عشقی با بیان اینکه باید دستورالعمل حاکمیت شرکتی گسترش پیدا کند، گفت: اکنون به فکر تبدیل آن به قانون هستیم تا به این واسطه ضمانت اجرایی آن افزایش پیدا کند؛ بنا داریم که این مسئله را در مجلس مطرح کنیم و مفاد آن از پشتوانه قانونی بیشتری برخوردار بشود.

رئیس سازمان بورس تصریح کرد: با توجه به فضای بازار سرمایه و گسترش جامعه سهامداری به ۶۰ میلیون نفر، فعالیت هزار نهاد مالی و… اجرای حاکمیت شرکتی گریزناپذیر است و بدون اجرای آن نمی‌توانیم بازار سالمی داشته باشیم.

عشقی گفت: به‌ دنبال تصویب میانجی هستیم که میزان اجرای حاکمیت شرکتی، سنجیده و رتبه‌بندی اعلام شود تا سهامداران از این میزان مطلع شوند.

رئیس سازمان بورس اظهار کرد: بسیاری از مشکلات بازار سرمایه که از بیرون بازار به ما تحمیل می‌شود، به عدم رعایت حاکمیت شرکتی باز می‌گردد.

منبع
صداوسیماتسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا