اخبار

پیش بینی بازار بورس منتهی به ۱۲ مرداد | چاقوی بی‌اعتمادی هم‌چنان بر گلوی بورس

شاخص کل بازار بورس در هفته منتهی به ۵ مرداد در اولین و آخرین روز هفته معاملاتی با رشد همراه بود و در نهایت با ایستادن در سطح یک میلیون و ۴۴۳ هزار واحدی به کار خود پایان داد. براساس پیش بینی کارشناسان، به نظر می‌رسد بازار بورس در هفته منتهی به ۱۲ مرداد، بازاری متعادل با روند نزولی باشد.

به گزارش توان تحلیل، شاخص کل بازار بورس در اولین روز معاملاتی هفته منتهی به ۵ مرداد و آخرین روز هفته با رشد همراه بود و با رسیدن به عدد یک میلیون و ۴۴۳ هزار و ۷۱۲ واحد به کار خود پایان داد که نشان از افت حدود ۲ درصدی این شاخص طی این هفته بود. شاخص کل هم‌وزن نیز معادل ۳.۷ درصد افت کرد. گفتنی است که بازار سهام در روزهای میانی هفته با ریزش همراه بود اما توانست آخرین روز کاری را با شرایطی به مراتب بهتر دنبال کند و هم‌چنان این پرسش پررنگ را در ذهن مخاطبان بورس زنده نگه دارد که بازار کی دوباره سبزپوش می‌شود؟

ساز مخالف بازار

پس از انتشار گزارش شرکت‌ها در خردادماه، بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که هفته‌ی اول مردادماه می‌تواند سکوی پرتابی باشد برای بازگشت به روزهای سبز بازار. یا در بدترین حالت پیش‌بینی‌ها نشان می‌داد که احتمال دارد بازار روندی متعادل داشته باشد. اما در هفته‌ی گذشته بازار باز هم به فعالان نشان داد که جای خالی اعتماد در آن به وضوح به چشم می‌خورد. پس از اتفاقات هفته‌ی گذشته و ریزش‌ شاخص به خصوص در روز دوشنبه، کارشناسان به این مسئله اشاره کردند که اعتماد از دست رفته هنوز به بازار برنگشته است. بهبود وضعیت بازار در گروی استقبال دوباره‌ی مردم از بورس و سرمایه‌گذاری در این بازار است.

گزارش‌های خوب و P/Eهای مناسب به صورت معمول بستری مناسبی را برای خرید سهام ایجاد می‌کند. اما عدم وجود نقدینگی در بازار بلای جان بورس شده است. شرایط فعلی بار دیگر نشان می‌دهد که عرضه و تقاضا در یک بازار مالی چه عنصر مهمی است که در غیاب آن، هر چه پیش می‌آید چیزی جز فرصت‌سوزی نیست.

پیش بینی بازار بورس منتهی به ۱۲ مرداد

به گفته علیرضا محمدی زیوه، کارشناس بازار سرمایه، بررسی گزارش‌های فصل بهار خبر از بهبود وضعیت سودآوری شرکت‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل می‌دهد. این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد که تاثیر نوسانات نرخ ارز از محل اخبار دیپلماسی مانند گفت‌وگوی روسای جمهور ایران و فرانسه در مورد مذاکرات برجام و اظهارنظر ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص بررسی پیش‌نویس پیشنهادی اتحادیه اروپا نیز در روند بازارها دخالت دارد.

سارا فلاح تحلیل‌گر بازار سرمایه به نکته‌ی قابل توجهی اشاره می‌کند. او در پیش بینی بازار بورس منتهی به ۱۲ مرداد و شروع ناامیدکننده‌ی هفته‌ی اول می‌گوید که یک عامل به تنهایی نمی‌تواند بر بازار اثر بگذارد. به این معنا که اثر مثبت گزارش‌های خوب شرکت‌ها با عوامل منفی نظیر افزایش نرخ بهره بین بانکی خنثی می‌شود. او هم‌چنین به نقش دولت اشاره می‌کند و معتقد است این دولت است که باید به نقدینگی جهت بدهد تا دیگر شاهد این حجم از خروج پول از بازار نباشیم.

در سمت دیگر شاید با انتشار فراخوان ایران خودرو برای فروش بلوکی سهام شرکت‌های زیرمجموعه، همای سعادت روی دوش خودرویی‌ها بنشیند. اما آنچه اکنون مشخص است این است که پیش‌بینی بازار بورس در چنین شرایطی عملا کاری است دشوار. سیاوش وکیلی کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه نیز در جلسه‌ی ۲ مرداد ۱۴۰۱ در مورد این فضای نامشخص و نامطمئن صحبت کرد.

در آیینه‌ی اقتصاد دنیا هم افزایش ۷۵ واحد پایه نرخ بهره فدرال رزرو مطابق پیش‌بینی‌ها رخ داد. کارشناسان پیش‌تر گفته بودند که در صورتی که نرخ بهره در همین سطح افزایش پیدا کند، بازار احتمالا نوسانات بالایی نخواهد داشت. پس از اعلام این نرخ، شاهد افزایش قیمت کامودیتی هایی هم‌چون نفت و طلا بودیم. این امر می‌تواند فاکتوری مثبت برای معاملات بازار در روز شنبه باشد.

ارز نیمایی و نرخ بهره بین بانکی ناجی بورس می‌شوند؟

توجه به این امر که در جلسه رئیس سازمان بورس و رئیس کل بانک مرکزی بر کنترل نرخ بهره بین بانکی تاکید شد، می‌تواند در پیش بینی بازار بورس منتهی به ۱۲ مرداد کمک‌کننده باشد. البته نرخ بهره بین بانکی آثار مستقیمی روی بورس ندارد. اما اگر بخواهیم سلسه عوامل را در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که افزایش نرخ بهره بین بانکی می‌تواند عاملی باشد برای وخامت بیشتر اوضاع بورس. چرا که با افزایش نرخ بهره بین بانکی، باعث می‌شود بانک‌ها برای تامین کسری خود هزینه‌ی بیشتری بپردازند. در نتیجه تلاش می‌کنند در ازای سپرده‌‌های افراد،‌ سود بیشتری بپردازند تا کسری وجوه را مدیریت کنند. و این را می‌دانیم که افزایش سود بانکی نقدینگی را به سمت بانک‌ها می‌کشاند. حالا این را در نظر بگیرید که در شرایط فعلی که به خودی خود نقدینگی به بازار پشت کرده است، این عامل چه اثری روی بازار خواهد گذاشت.

از سمت دیگر در هفته‌ی اول مرداد، شاهد آن بودیم که فاصله‌ی نرخ نیما با نرخ دلار آزاد کاهش پیدا کرد. کاهش این گپ می‌تواند برای بورس سودمند باشد. از آنجا که این گپ معنادار سودآوری شرکت‌های صادراتی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، برای این شرکت‌ها می‌تواند مسئله‌ی مهمی باشد . چرا که این شرکت‌ها مجبورند دلار حاصل از صادرات را به مبلغی کمتر از دلار بازار آزاد بفروشند. پس کاهش این نرخ با نرخ بازار آزاد عاملی مثبت برای این شرکت‌هاست.

جای خالی شفافیت در بازار

در هفته‌ای که گذشت، نمایندگان مجلس نیز با تحقیق و تفحص از ایمیدرو و ایدرو موافقت کردند. این مسئله می‌تواند از برخی جهات اهمیت داشته باشد. البته انتظار نمی‌رود به سرعت اثرش را روی بازار بگذارد اما می‌تواند به عنوان یک شروع قابل قبول برای ایجاد شفافیت در بورس شود. این دو شرکت در حوزه‌ی فولاد تاکنون نتوانسته‌اند انتظارات را برآورده کنند و تا تحقق اهداف فاصله‌ی بسیاری دارند. برای فولادی‌ها مهم است که بدانند چرا چنین اتفاقی رخ داده است. اگر این امر اتفاق بیفتد و ادامه‌دار باشد، سهامداران می‌توانند با اعتماد بیشتری دوباره به بورس برگردند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا